Hyppää sisältöön

Valtorin tietoliikennepalvelujen nopeuksia nostettiin ja hintoja laskettiin vuoden 2021 aikana

Julkaisuajankohta 20.1.2022 12.01
Tiedote
Mies työskentelee tietokoneella pöydän ääressä sininen paita päällään. Kuvassa näkyy eri tiedostoja auki.

Korona-ajan ja etätöiden vauhdittamana kehitimme viime vuoden aikana tietoliikennepalveluistamme entistä toimivampia ja kustannustehokkaampia, tieto- ja kyberturvallisuus huomioiden.

”Vuosi 2021 oli Toimipisteen tietoliikennepalvelu Reitille toinen peräkkäinen vuosi ilman laajoja häiriötilanteita. Reitti-palvelua on kehitetty pitkään jatkuvan parantamisen mallilla. Sen avulla on voitu välttää häiriöt ja tarjota aina automaattisesti asiakkaan käyttöön palvelun uusimmat ominaisuudet. Vaihdoimme mm. tukiasemamallit tehokkaampiin. Samalla asiakkaat saivat käyttöönsä uuden nopean Wifi6-teknologian ominaisuudet”, ryhmäpäällikkö Olli-Pekka Männistö kommentoi.

”Valtorissa seurataan myös jatkuvasti tuotannossa olevien laitteiden elinkaarta ja huolehditaan siitä, että asiakkaita palvellaan ajanmukaisilla ja tuetuilla verkkolaitteilla. Asiakkaan ei siis itse tarvitse huolehtia laitteista”, tuotepäällikkö Pekka Vanhoja jatkaa.

Toimisto- ja liityntäverkkojen liittymät uuden sopimuksen alle

Valtori siirtää Reitti-asiakkaiden WAN- (Wide Area Network) ja yritysinternet-liittymät uuden kilpailutetun sopimuksen alle huhtikuuhun 2023 mennessä. Vuoden aikana siirrettiin yli tuhat liittymää. Liittymien keskittämisellä saavutetaan huomattavia kustannussäästöjä. Uusi sopimus mahdollistaa myös TLIV-tasoisen salauksen liityntäverkossa ja nostaa nopeuksia.

Liittymien kilpailutuksella jatketaan Valtorin tietoliikennepalveluiden kustannustehokkuuden parantamista. Myös palvelujen tuotannon keskittäminen ja volyymin kasvu tuo säästöä. Liittymät tuotteistetaan Reitin lisäpalveluksi. Jatkossa asiakas saa tarvitsemansa paikallisten yritysinternet-liittymien palvelut avaimet käteen -periaatteella liittymäkohtaisella, kiinteähintaisella kuukausimaksulla. 

Internet-liittymien keskittämisellä taataan asiakkaalle entistä parempi ja tasalaatuisempi palvelukokemus, kun Valtori pystyy vastaamaan palvelusta, sen toimivuudesta ja palvelutoimittajayhteistyöstä kokonaisuutena. 

Lähiverkot mahdollistavat tietoturvallisen työskentelyn

Toimipisteen Lähiverkkopalvelu Lähireitin LAN- ja WLAN-lähiverkot on suunniteltu toimimaan saumattomasti Valtorin muiden palvelujen kanssa. Esimerkiksi päätelaitepalvelu Valtilla voi käyttää oman organisaation sisäisiä palveluita mistä tahansa valtionhallinnon toimipisteessä, missä Lähireitti on käytössä. 

Lähireitti-verkon pääsynhallintaa ja identiteetinhallintaa on kehitetty. Lisäksi verkkoon voi nyt tunnistautua pilvipalvelusta käsin hallituilla päätelaitteilla. 

”Tällainen ratkaisu on ollut mahdollinen jo pitkään langattomissa verkoissa. Käytännössä, jos tunnistautuminen ei onnistu, pääsy verkkoon evätään tai päätelaite ohjataan toimistoverkon sijasta vierailijaverkkoon”, Olli-Pekka Männistö kertoo.

”Pilvilaitetunnistus mahdollistaa Reitti-verkon käytön pilvityöasemilla. Tämä ominaisuus tukee asiakkaiden siirtymistä kohti pilvipalveluita”, Pekka Vanhoja kiteyttää.

Lähiverkko-tukiasemia uusitaan

Valtori uusii Lähireitin langattomien toimistoverkkojen WLAN-tukiasemia vuosien 2022 ja 2023 aikana. Vanhat mallit vaihdetaan uusiin tehokkaampiin. Uusittavia laitteita on valtionhallinnossa käytössä 3 500 kappaletta. 

Valtori vastaa Reitti-palvelun sopimuksista, palvelutoimittajayhteistyöstä ja verkkolaitteistojen ajantasaisuudesta. Asiakkaan ei näin ollen tarvitse investoida uusiin laitteisiin tai huolehtia palvelun ylläpidosta itse.

Palveluiden kehitystyö jatkuu Valtorilla tänäkin vuonna. Tulossa on uusia ominaisuuksia, joiden avulla vastataan asiakkaiden laatuvaatimuksiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisätietoja 

Tuotepäällikkö Pekka Vanhoja, pekka.vanhoja(a)valtori.fi 
Ryhmäpäällikkö Olli-Pekka Männistö, olli-pekka.mannisto(a)valtori.fi
 

Kehittäminen Reitti Tiedote

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun