Hyppää sisältöön

Valtori ja Tieto sopimukseen valtion konesali- ja kapasiteettipalveluista

Valtori
Julkaisuajankohta 22.10.2014 9.00 | Julkaistu suomeksi 18.6.2018 klo 12.06
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori ja Tieto ovat solmineet monivuotisen sopimuksen konesali- ja kapasiteettipalveluista. Sopimuksen pohjalta Valtori voi hankkia IT-palveluita omiin tarpeisiin tai asiakkaidensa käyttöön.  Sopimuksen sisältämät palvelut pohjautuvat Hanselin toimesta 2013 kilpailutettuun puitesopimukseen ja se kattaa merkittävän osan puitesopimuksen kokonaispotentiaalista.

Palvelusopimuksen mukaisesti Valtorin asiakkaina olevat valtion virastot ja laitokset hankkivat jatkossa Hanselin puitejärjestelyn mukaiset palvelut suoraan Valtorin kautta. Tiedolla on asiakaskohtaiset palvelusopimukset Valtorin lisäksi 14 julkishallinnon organisaation kanssa. Näistä valtaosa siirtyy nyt Valtorin sopimuksen piiriin. Määräaikainen sopimuskausi on voimassa heinäkuuhun 2018 asti sisältäen sen jälkeen kolme optiovuotta.

”Sopimus on tärkeä osa alkuvuodesta 2014 valmistuneen valtion konesali- ja kapasiteettipalvelustrategian toteuttamista, jonka mukaisesti tuotamme asiakkaillemme kustannustehokkaat ja vakioidut korkean tietoturvatason konesali- ja kapasiteettipalvelut. Keskitämme palvelimet nykyistä oleellisesti pienempään määrään konesaleja. Tämä tuo valtiolle merkittävät kustannussäästöt. Lisäksi pilvipalveluiden avulla alennetaan yksikkökustannuksia, nopeutetaan kehittämishankkeita, helpotetaan skaalautuvuutta ja parannetaan käytettävyyttä”, sanoo Valtorin toimitusjohtaja Kari Pessi.

”On hienoa saada mukaan Valtori ja sitä kautta myös Valtorin asiakkaat. Valtiotasoinen kustannussäästöpotentiaali toteutuu volyymietujen kautta, eli kun saamme kaikki mukaan hyödyntämään vakioituja palveluja”, sanoo Leila Lehtinen, Tiedon Public-toimialan Suomen vetäjä.

Puitejärjestely kattaa konesali- ja kapasiteettipalvelut ja näihin liittyvät valvonta- ja hallintapalvelut, tietoliikenteen ja tietosuojauksen, tapahtumien, palvelupyyntöjen, omaisuuden hallinnan, asiantuntijapalvelut sekä palveluraportoinnin ja palvelutoiminnan jatkuvan kehittämisen.

Lisätietoja:

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori, Kari Pessi, toimitusjohtaja, puh. 040 770 9689, kari.pessi[at]valtori.fi

Tieto, Leila Lehtinen, Vice President, Public Finland, puh. 040 5787316, leila.lehtinen[at]tieto.com

Tieto on Pohjoismaiden suurin tietotekniikkapalveluyritys, joka tarjoaa täyden elinkaaren IT-palveluita sekä yksityiselle että julkiselle sektorille ja tuotekehityspalveluita viestintäteknologian ja sulautettujen järjestelmien alueella. Yhtiön tuotekehitysliiketoiminta ja toimituskeskukset toimivat maailmanlaajuisesti. Tieto on sitoutunut kehittämään yrityksiä ja yhteiskuntaa tietotekniikan ja vahvan toimiala- ja asiakasymmärryksen avulla, sekä auttaa asiakkaitaan löytämään uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan muutoksessa. Me Tiedossa uskomme jatkuvaan kehittymiseen ja työmme tuloksiin.

Tieto on perustettu vuonna 1968, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yrityksen palveluksessa työskentelee noin 14 000 ammattilaista yli 20 maassa. Tiedon liikevaihto on noin 1,6 miljardia euroa. Yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ OMX:ssä Helsingissä ja Tukholmassa. Lisätietoja osoitteessa www.tieto.fi.


Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut. Valtorin tavoitteena on, että valtion toimialariippumattomat ict-palvelut ovat kilpailukykyisiä, laadukkaita, ekologisia, tietoturvallisia ja asiakastarpeet täyttäviä. www.valtori.fi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun