Hyppää sisältöön

Tehoa tulostamiseen ja kustannusten hallintaan – asiakaskokemukset rohkaisevia

Julkaisuajankohta 1.10.2019 9.16
Tiedote

Valtori on kehittänyt yhdessä asiakasvirastojen kanssa kätevän ja turvallisen turvatulostus- ja skannausratkaisun, joka palvelee kaikkia Päätelaitepalvelu Valtin asiakkaita.

Koska kaikkien laitteiden käyttöliittymät ovat samankaltaiset, yhteinen turvatulostus on mahdollista eri hallinnonaloilla ja virastoissa. Yhtenäiset laitteet mahdollistavat niiden siirtämisen myös eri organisaatioiden välillä. Toiminto on ollut käytössä muutaman vuoden, ja siitä on asiakkailla hyviä kokemuksia.  

Skannaaminen helpottuu

Tulevaisuudessa tietoa skannataan yhä enemmän suoraan järjestelmiin ilman välityövaiheita. Esimerkiksi M2-järjestelmään voi skannata monitoimilaitteelta suoraan oman matkalaskun liitteet.

Skannausratkaisussa on asiakkaiden toivomia, päivittäistä työtä helpottavia ominaisuuksia: tekstintunnistus, arkistokelpoisuus, tyhjien sivujen poisto ja asiakirjan nimeäminen.

Hovioikeus siirtyi oheiskirjoittimista Valtin tulostusratkaisuun

Helsingin hovioikeus siirtyi pitkälti pois oheiskirjoittimista ja otti käyttöönsä tulostusratkaisun. Kuusi monitoimilaitetta korvasi 30 vanhaa kirjoitinta.

Itä-Suomen hovioikeudessa uudistus taas vei toiseen suuntaan, ja muutamasta ruuhkautuvasta yhteislaitteesta siirryttiin useamman laitteen käytäntöön.

Itä-Suomen hovioikeuden lainkäyttösihteeri Anne Venäläisen mukaan entiset tulostuslaitteet olivat ylitehokkaita tarpeisiin nähden. Sähköisten järjestelmien kehittyminen vähentää tulostustarpeita entisestään. Sen sijaan skannauksen merkitys tulee koko ajan tärkeämmäksi.

Ministeriöt yhteiseen tulostusympäristöön

Valtioneuvoston kanslian asiantuntijat Saija Mehtonen ja Timo Bäckman kertovat, että ministeriöissä on käytössä turvatulostusratkaisu ja monitoimilaitteet. Laitteiden omat tulostusjonot on korvattu yhdellä ministeriön yhteisellä jonolla. Tulosteen voi noutaa miltä ministeriön laitteelta tahansa tunnistautumalla.

Oheiskirjoittimista luovuttiin ylläpidon helpottamiseksi, kustannusten alentamiseksi ja tilan säästämiseksi. Suurista laitteista huoltokutsut ja värikasettitilaukset lähtevät pääosin automaattisesti.

Maa- ja metsätalousministeriössä Valtin tulostusratkaisu otettiin käyttöön toimipistemuutosten yhteydessä. Erityisasiantuntija Raimo Torvinen ministeriön tietohallinnosta kertoo, että aluksi ihmeteltiin, kuinka pärjätään ilman omia tulostimia. Uusi käytäntö omaksuttiin kuitenkin nopeasti ja sen hyödyt huomattiin – tulostaa voi mistä ja milloin itselle parhaiten sopii.

Valtorin Valtti-tulostusratkaisulla

  • voi tulostaa turvallisesti millä Valtti-ympäristön tulostimella tahansa,
  • voi skannata suoraan M2-järjestelmään,
  • tyhjät sivut saa poistettua skannatusta PDF:stä,
  • laitteet siirtyvät tarpeen mukaan organisaatioiden välillä,
  • käyttäjät voivat hyödyntää laitteen pikaohjetta.

Lue myös

Tarinoita Valtorin timanttisista asiakkaista, osaajista ja palveluista sekä toiminnasta

Kehittäminen Timantti

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun