Hyppää sisältöön

Suunnittelukisa ICT-toimijoille: Konseptoidaan valtion monipaikkainen työ!

Julkaisuajankohta 19.4.2021 11.27
Tiedote
Logo jossa lamppu, lentokoneita ja työkypärä ja teksti: Suunnittelukilpailu, tulevaisuuden monipaikkainen työ 7.5. - lokakuu 2021.

Työn tekeminen ja maailma muuttuvat nyt nopeasti. Valtori käynnistää täysin uudenlaisen hankinnan, joka toteutetaan ensimmäistä kertaa suunnittelukilpailuna. Tavoitteena on hankkia tulevaisuuden innovatiivisia ja joustavia ICT-ratkaisuja monipaikkaisen työn tekemiseen.

Kilpailussa muodostetaan valtionhallinnolle monipaikkaisen työnteon palvelukonsepteja käyttäjätarinoiden pohjalta sekä toimintamalli, jonka kautta kehityksen kärjessä pysytään mukana jatkossakin. Mallissa Valtori toimii valtionhallinnon yhteisten palveluiden järjestäjänä.

Valtorin laatuaan ensimmäinen suunnittelukilpailu lähtee käyntiin toukokuussa. Hankintailmoitus tehtiin 7.5.2021 eurooppalaisten julkisten hankintojen TED-tietokantaan ja se julkaistaan TED-verkkosivustolla 12.5.2021.

Ilmoittautuneista osallistujista valitaan lupaavimmat kuusi toimijaa. Ensimmäisessä vaiheessa kesäkuussa on hackathon eli suunnittelutapahtuma, jossa alustavia esittelyitä työstetään eteenpäin. Toisessa vaiheessa tarkempaa suunnittelutyötä jatkavat hackathonissa parhaiten menestyneet.

”Kilpailuun valitut palkitaan ja voittaja pääsee mukaan määrittämään perustaa uusien työtapojen ICT-ratkaisuille valtionhallinnossa. Nyt kannattaa ajatella innovatiivisesti!”, ohjelmapäällikkö Tiina Mäntylä-Vuorenoja Valtorilta sanoo.

GTK pilotoinnissa mukana

Geologian tutkimuskeskus (GTK) on ensimmäisenä pilottivirastona mukana monipaikkaisen työnteon määrittelytyössä. Valtori ja GTK haastavat markkinatoimijat ottamaan toisistaan mittaa.

”Enää jalkapallon EM-kisat ei ole kesäkuun kutkuttavin koitos ICT-alan kärkitoimijoille. Tästä mittelöstä mikään alan yhtiö ei voi hyvillä mielin jäädä paitsi. Tässä mitataan kyky tehdä tulevaisuutta. Ottelu ratkaistaan suunnittelukilpailun finaalissa”, visioivat pilotointia GTK:lla vetävät tietohallintopäällikkö Hannu-Pekka Polttila ja projektipäällikkö Samu Valpola.

Ketteryyttä suunnittelukilpailuun tuo se, että kehitystyötä tehdään tavoitteiden ja käyttäjätarinoiden pohjalta. Ratkaisuja ja toimintamallia ei siis ole määritelty ennalta valmiiksi, vaan innovoinnille jätetään aidosti tilaa. Olennaisimpia kysymyksiä suunnittelussa ovat:

  • Mitä on tulevaisuuden työ?
  • Miten, missä ja millä työvälineillä sitä tehdään?
  • Mitä tarkoittaa pilvisiirtymä ja miten se vaikuttaa työnteon mahdollisuuksiin?

Lisätietoa

Tarkemmat tiedot kilpailusta ja ohjeet löytyvät eurooppalaisten julkisten hankintojen TED-tietokannasta tästä linkistä

Valtori: ohjelmapäällikkö Tiina Mäntylä-Vuorenoja, [email protected]

Kehittäminen Tiedote

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa Digiarjessa valtiolla -uutiskirje

Saat IT-vinkkejä ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu aiempiin uutiskirjeisiin ja tilaa omaan sähköpostiisi!

Sivun alkuun