Hyppää sisältöön

Kyberuhat lisääntyvät – harjoittelu tuo esiin kehittymisen kohteet

Julkaisuajankohta 14.9.2020 9.40
Tiedote
Kansallinen kyberturvallisuusharjoitus KYHA20vh 28.9.-2.10.2020.
Kuva: KYHA kokoaa valtionhallinnon toimijoita yhteen (kuvalähde: Heli Sutinen, JYVSECTEC)

Valtori osallistuu kansalliseen kyberturvallisuusharjoitukseen (KYHA20vh) 28.9.-2.10.2020. Harjoittelun tavoitteena on testata ja edelleen kehittää prosesseja ja toimintamalleja.

Valtorin keskeinen tehtävä on palveluiden toimivuuden varmistaminen kaikissa olosuhteissa. Kyberuhkien lisääntyessä, on niihin varautuminen toiminnan jatkuvuuden kannalta hyvin oleellista. 

Harjoitustoiminta on hyvä tapa testata olemassa olevia prosesseja

”Toimintaprosessien kehittäminen ja yhteistyön syventäminen muiden valtionhallinnon toimijoiden kanssa on meille ensiarvoisen tärkeää. Olemassa olevien prosessien toimivuus saadaan hyvin testattua harjoituksissa”, kertoo Valtorin valmiuspäällikkö Janne Kotilahti.

Valtori on osallistunut useisiin erilaisiin harjoituksiin ja aikoo jatkaa harjoitustoimintaa jatkossakin.

”Harjoitustoiminnan avulla on jo saatu kehitettyä Valtorin osaamista ja valmiuksia toimia kaikissa tilanteissa, myös normaalista poikkeavissa”, kertoo Kotilahti. ”Maailma kuitenkin muuttuu koko ajan ja muun muassa kyberuhkat lisääntyvät. Säännöllisen harjoittelun avulla voimme ylläpitää osaamistamme ja kehittää toimintamalleja jatkuvasti eteenpäin.”

Kyberuhkatilanteiden harjoittelun tärkeys tuli esiin muun muassa vuoden 2019 KYHA-harjoituksessa, jonka opeista voit lukea ”Kyberturvallisuusharjoituksen opit poikkeustilanteiden tueksi” -uutisesta.

Valtori osallistuu KYHA20vh-harjoitukseen muiden valtionhallinnon toimijoiden kanssa 

Kansallinen kyberturvallisuusharjoitus (KYHA20vh) järjestetään 28.9.-2.10.2020. 

Valtorin lisäksi harjoitukseen osallistuu muun muassa Digi- ja väestötietovirasto (DVV), ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) ja Maanmittauslaitos (MML). 

Valtorin päätavoitteena KYHA20vh-harjoituksessa on testata ja edelleen kehittää:

  • tietoturvatapahtuman hallinnan ja häiriönhallinnan prosessia 
  • viestinnän toimintatapaa sekä
  • prosessien yhteen toimivuutta.

Harjoituksen järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTEC (Jyväskylä Security Technology). Järjestelyissä huomioidaan erityisellä tarkkuudella COVID-19-tilanne ja osallistujien turvallisuus. Lisätietoa harjoituksesta voit lukea JAMKin ”Valtionhallinnon toimijoiden kyberturvallisuustaidot testissä JAMKin harjoituksessa” -tiedotteesta.

Harjoituksen kuulumisia voi seurata Twitterissä #KYHA20VH

Lisätietoa

Tieto- ja kyberturvallisuus -teemaan voit tutustua tarkemmin Turvallista työskentelyä -sivullamme! 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun