Hyppää sisältöön

Jani Nissinen Valtorin strategiajohtajaksi

Julkaisuajankohta 30.5.2024 13.02
Tiedote
Kuva: Jani Nissinen (kuvalähde: Maanmittauslaitos)

Valtorin uutena strategiajohtajana aloittaa 12.8.2024 Jani Nissinen. Nissinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja lisäksi hänellä on liikkeenjohdon EMBA-tutkinto.

Nissisellä on ICT-alan johtamiskokemusta laaja-alaisesti sekä yksityiseltä sektorilta että valtiolta. Hän toimi vuosina 2006–2019 Verohallinnon tietotekniikkapalveluita tuottaneessa Tietokarhu Oy:ssä eri johtamistehtävissä, viimeisimpänä yrityksen toimitusjohtajana 2019–2021. Valtorille hän siirtyy Maanmittauslaitoksen tietohallintojohtajan virasta, jota ennen hän toimi tietohallinnon kehityspalveluiden johtajana.

Valtorin strategiajohtajana Jani Nissinen toimii keskeisessä roolissa Valtorin ja valtionhallinnon ICT-strategialinjausten määrittelyssä ja linjausten toimeenpanossa. Hän kehittää Valtorin strategiakokonaisuutta, vastaa sen ajantasaisuudesta ja strategiaprosessin suunnittelusta sekä tekee tiivistä yhteistyötä Valtorin muun johdon, tulosyksiköiden, tulosohjaajan, asiakkaiden sekä verkostojen ja ekosysteemien kanssa. Valtorin kokonaisarkkitehtuurin ohjaus ja omistajuus sekä palvelustrategian toimeenpano ja kehittäminen kuuluu myös strategiajohtajan vastuisiin. Jani Nissinen kuuluu Valtorin johtoryhmään ja raportoi toimitusjohtaja Marja Rantalalle.

”Lähden innolla mukaan viemään sekä Valtorin strategiaa että sitä täydentävää palvelustrategiaa kohti käytäntöä ja konkretiaa yhteistyössä valtorilaisten, asiakkaiden ja ohjaajien kanssa. Strategia on monivuotista tavoitteellista työtä, mutta se ei voi olla niin sanotusti kiveen hakattu, vaan jatkuva kehittäminen tulee olla myös toimeenpanon keskiössä. Etenkin ICT-alalla tiedämme, että maailma muuttuu ja kehittyy nopeasti. Valtorin tulee pysyä ajassa ja muutoksissa mukana. Minulla on kokemusta sekä IT-palvelutoimittajan että Valtorin merkittävien asiakkaiden puolelta. Voin siten lähestyä asioita monipuolisesti eri näkökulmista”, Jani Nissinen kommentoi uusia tehtäviään.

Strategiajohtajan tehtävissä korostuu monipuolinen yhteistyö niin Valtorin sisällä kuin keskeisten sidosryhmien kesken Valtorin strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

”Valtorin strategialinjauksia tehdään yhdessä asiantuntijoidemme, asiakkaidemme ja ohjaajiemme kanssa. Strategiajohtajalla on yhteistyössä aivan keskeinen rooli. Erityisesti palvelustrategia ja sen toimeenpano viitoittavat Valtorin palveluita, toimintaa ja tulevaisuutta. Jani Nissisen pitkä johtamiskokemus ja osaaminen on keskeistä strategiajohtajan tehtävissä. Toivotamme Janin lämpimästi tervetulleeksi Valtorille merkitykselliseen ja tärkeään tehtävään”, toimitusjohtaja Marja Rantala sanoo.

Valtorin strategiajohtajan tehtävä tuli julkiseen hakuun huhtikuussa 2024 Mira Holmroos-Kolarin siirryttyä opetusalalle. Tehtävään haki määräaikaan mennessä 120 henkilöä.

Lisätietojen antajat:

Marja Rantala puh 0295 505 450
Jani Nissinen puh 029 531 5051
 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun