Hyppää sisältöön

Valtorin strategiajohtaja Mira Holmroos-Kolari vaihtaa opetusalalle

Julkaisuajankohta 4.4.2024 14.00
Tiedote
(Kuvalähde: Valtori)

Valtorin strategiajohtaja KTM Mira Holmroos-Kolari on päättänyt siirtyä urallaan uusiin haasteisiin opetusalalle loppukevään aikana.

Holmroos-Kolari on tehnyt yli 20-vuotisen johtamisuran IT-sektorilla. Valtoriin hän siirtyi 1.5.2022 Digi- ja väestötietoviraston (DVV) kehitys- ja tietohallintojohtajan tehtävistä. Sitä ennen hän työskenteli DVV:n edeltäjän, Väestörekisterikeskuksen ICT-johtajana ja Tullin tietohallintopäällikkönä.

Mira Holmroos-Kolari on ollut Suomessa uraauurtava pilvistrategi ja digikirittäjä, jonka osaaminen ja panostus on ollut keskeistä pilvisiirtymän edistämisessä ja valtion päivitettyjen pilvilinjauksien muodostamisessa vuosina 2022–2023. Valtorilla hän on johtanut myös pilvivarautumiseen liittyvää kehittämistyötä Valtorin asiakkaiden ja henkilöstön kanssa. Yhteiseen pilvikehitystyöhön pohjautuen Valtorissa on tuotteistettu useita palveluita, jotka luovat vankan perustan Valtorin pilvipalveluvalikoimalle, valtion toimijoiden pilvimatkalle ja tulevaisuuden tekoälypohjaisille toteutuksille.

”Kaikki se, mitä olemme yhdessä tehneet mm. Valtorin palvelustrategian ja valtion IT:n yhteisen suunnan eteen, on ollut valtavan antoisaa ja erittäin merkityksellistä minulle. Olen tehnyt sitä täydestä sydämestäni. Toivon, että tämä yhteinen matka ja yhteistyö jatkuu, vaikka itse suuntaan nyt muualle. Aikansa kutakin, pitkän IT-rupeaman jälkeen haluan tehdä vielä muutakin siirtymällä opetusalan tehtäviin. Tulen opiskelemaan jonkin aikaa ja suorittamaan opettajan pätevyyden. Pystyn siten aikanani jakamaan kaikkea kerryttämääni tietotaitoa eteenpäin uusille osaajille”, Mira Holmroos-Kolari kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Pilvipalveluvalikoiman kehittämisen ohella Holmroos-Kolari on ollut keskeisessä roolissa luomassa Valtorin palveluvalikoimaa koskevaa uutta palvelustrategiaa, jonka toimeenpaneminen on Valtorissa parhaillaan vahvasti käynnissä.

Palvelustrategian toimeenpanotyö jatkuu


”Miran työ valtiolla ja Valtorilla digikirittäjänä on ollut todella arvokasta. Olemme kiitollisia hänen näkemyksellisestä kehitystyöstään. Valtorin palvelustrategia on asiakkaidemme ja henkilöstömme yhteinen strategia ja toteutamme sitä parhaillaan vuoden alussa käynnistetyssä toimeenpano-ohjelmassa. Palvelustrategia viitoittaa toimintaamme ja tuottamiamme luotettavia ja turvallisia palveluita aivan koko palveluvalikoimamme näkökulmasta. Nyt jatkamme Valtorilla Miran siivittämin suunnin palvelustrategian toteutusta ja toivotamme Miralle kaikkea hyvää jatkoon”, Valtorin toimitusjohtaja Marja Rantala kertoo.

Valtorin strategiajohtaja toimii keskeisessä roolissa Valtorin ja valtionhallinnon ICT-strategialinjausten määrittelyssä ja strategisten linjausten toimeenpanossa. Uuden strategiajohtajan rekrytointi käynnistyy lähiaikoina.

Lisätietoja: 

Mira Holmroos-Kolari, [email protected]

Marja Rantala, [email protected] 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun