Hyppää sisältöön

Hankintapäätös: Identiteetinhallinnan uuden teknologian toimittaa Telia

Valtori
Julkaisuajankohta 8.11.2022 15.00
Tiedote
Teknisiä säätimiä taustalla ja edessä sana hankinta.

Valtori on valinnut uuden identiteetinhallintajärjestelmän sopimustoimittajaksi Telia Finland Oyj:n. Valtori kilpailutti teknologian ja sen toimittamisen osana identiteetinhallintapalvelun kehittämistä.

”Kehitystyön ja kilpailutuksen tavoitteena on entistä sujuvampi, automatisoitu ja tietoturvallinen identiteetin- ja käyttövaltuushallinnan palvelu. Nykyinen identiteetinhallintaratkaisu on elinkaarensa päässä. Rakennamme uutta palvelua tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa”, Valtorin identiteetinhallintapalvelun tuotepäällikkö Timo Tervo sanoo.   

Sopimuskausi on ensin kaksi vuotta, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana. Voittaneen tarjouksen vertailuhinta oli vajaa 5,9 miljoonaa euroa.

Hankintapäätös tarjousten perusteella

Hankintapäätös tehtiin 7.11.2022 ja se on lainvoimainen kahden viikon kuluttua hankintapäätöksestä. Hankintamenettelynä Valtori käytti hankintalain mukaista neuvottelumenettelyä, jossa vaihtoehtoina on alustavien tarjousten vastaanottamisen jälkeen eteneminen neuvotteluihin tai toimittajan valitseminen alustavien tarjousten perusteella ilman neuvotteluja.
 
Vastaanotetuista tarjouksista Telia antoi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen. Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu perustui sekä laatuun että hintaan. Saatujen tarjousten pohjalta Valtori ei nähnyt tarvetta edetä neuvotteluihin ja valitsi sopimustoimittajaksi Telian.

Valtori järjestää asiakkailleen infotilaisuuden hankintaan ja uuteen palveluun liittyvistä asioista marras-joulukuun vaihteessa 2022. Kutsut tilaisuuteen lähetetään yhteyshenkilöille lähiaikoina. Uuden palvelun käyttöönotot päästään aloittamaan arviolta vuoden 2023 loppupuoliskolla.
 
Valtorin identiteetinhallintapalvelun avulla valtionhallinnon organisaatiot voivat ylläpitää työntekijöidensä käyttöoikeuksia eri järjestelmiin hallitusti yhdestä paikasta. 

Lisätietoa

Projektipäällikkö Hannu Blomqvist, [email protected] 
Tuotepäällikkö Timo Tervo, [email protected]

Avain IDM Identiteetinhallinta KVH Kehittäminen Tiedote käyttövaltuushallinta

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun