Hyppää sisältöön

Yleinen ideakilpailu taideteoksista valtion virtuaalisiin työympäristöihin on ratkennut ja voittajat julkaistu

Julkaisuajankohta 28.8.2018 14.00
Tiedote
Ylärivissä: Jari Auer (vas.), Anu Suhonen, Mollu Heino, Esa Salmio, Atte Heinonen, Jukka Hakanen, Juha Vehviläinen, Vesa Vehviläinen ja Tomi Paijo. Alarivissä: Paavo Paunu (vas.), Siukku Nurminen, Annu Vertanen, Nora Tapper ja Tuomo Rainio. Kuva: Valtori

Ideakilpailun voittajat kukitettu. Valtori onnittelee palkittuja!

Valtion taideteostoimikunta järjesti kaikille avoimen ideakilpailun yhteistyössä Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin kanssa keväänä 2018, kilpailu päättyi 22.6.2018. Taidekilpailulla haettiin ideoita media- ja tietotekniikkaan perustuvista taideteoksista, joita voidaan esittää valtionhallinnon virtuaalisissa tiloissa: tietokoneiden ja muiden päätelaitteiden näytöillä ja käyttöliittymissä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun valtion taideteostoimikunta tuottaa tilausteoksia digitaalisiin ympäristöihin.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Jari Auer, puheenjohtaja, arkkitehti (palkintolautakunnan puheenjohtaja), Riikka Latva-Somppi, varapuheenjohtaja, kuvanveistäjä ja lasitaiteilija Siukku Nurminen, konservaattori Paavo Paunu, taidemaalari, Tuomo Rainio, kuvataiteilija, Nora Tapper, kuvanveistäjä, Henri Terho, erityisasiantuntija ja Annu Vertanen, kuvataiteilija, professori.

Palkintolautakunnan sihteerinä toimi valtion taideteostoimikunnan sihteeri, vastaava tuottaja Eija Aarnio. Sihteeri ei osallistunut päätöksentekoon.

Valtorin asiantuntijoina toimivat toimitusjohtaja Pasi Lehmus, yksikönpäällikkö Tarja Malve, yksikönpäällikkö Mikko Määttä ja viestintäasiantuntija Ulla-Maija Seppänen, jotka osallistuivat neuvonantajina kilpailuohjelman laadintaan ja ehdotusten läpikäyntiin.

Kilpailuun lähetettiin 18 ehdotusta

Palkintolautakunta piti kilpailuehdotuksia yleisesti sisällöltään kiinnostavina, mutta totesi, että kilpailuympäristön teknisiä mahdollisuuksia ja käyttäjäkokemusta ei otettu riittävällä tavalla huomioon.

Palkintolautakunnan palkitut

Palkintolautakuntana toiminut valtion taideteostoimikunta päätti olla jakamatta kilpailun ensimmäistä palkintoa.

Jaetulle toiselle sijalle valittiin Juha ja Vesa Vehviläisen ehdotus Puutarhaportaali (3 500 €) ja Jukka Hakasen ja Atte Heinosen ehdotus Mennäänkö metsään (3 500 €).

Jaetulle kolmannelle sijalle asetettiin Mollu Heinon ja Esa Salmion ehdotus Värin kaipuu (1 500 €), Tomi Paijon Valtion tunnekartta (1 500 €) ja Anu Suhosen Pintajännitys (1 500 €).

Taideteostoimikunta neuvottelee muutaman palkintosijoille tulleen taiteilijan kanssa ehdotusten jatkokehittelystä ja toteutuksesta.

Valtori onnittelee palkittuja!

Käy tutustumassa palkittuihin ehdotuksiin Valtion taideteostoimikunnan sivustolta.

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa Digiarjessa valtiolla -uutiskirje

Saat IT-vinkkejä ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu aiempiin uutiskirjeisiin ja tilaa omaan sähköpostiisi!

Sivun alkuun