Hyppää sisältöön

Varmennepalveluympäristön käyttöpalveluiden tuotanto siirtyy Väestörekisterikeskuksesta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin vastuulle 1.5.2018

Valtori
Julkaisuajankohta 1.5.2018 9.00
Uutinen

Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluympäristön käyttöpalvelut siirtyvät 1.5.2018 Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin vastuulle. Samalla myös tuotanto- ja käyttöpalveluista vastaava henkilöstö siirtyy Valtorin työntekijöiksi vanhoina työntekijöinä.

Palvelut siirtyvät Valtorin vastuulle siinä muodossa kuin ne ovat siirtohetkellä (ns. ”as is -periaate”), ja mahdolliset muutokset tuotantomalleihin toteutetaan yhteistyössä Väestörekisterikeskuksen kanssa kuuden kuukauden siirtymäajan puitteissa.

Muutos ei edellytä varmennepalveluja käyttäviltä asiakkailta toimenpiteitä eikä muutoksella ole vaikutuksia sopimuksiin. Väestörekisterikeskus tuottaa edelleen varsinaiset varmennepalvelut  asiakkailleen ja asiakkaat ottavat kaikissa varmennepalveluihin liittyvissä kysymyksissä yhteyttä Väestörekisterikeskukseen.

”Suunniteltu muutos selkeyttää Väestörekisterikeskuksesta ja maistraateista muodostuvan uuden viraston roolia suhteessa Valtoriin siten, että kaikki viraston ICT-käyttöpalvelut tuotetaan TORI-lain mukaisesti Valtorin kautta. Muutoksella myös taataan käyttöpalveluympäristön ylläpitoon ja kehittämiseen riittävät resurssit”, kertoo ICT-johtaja Pekka Rehn Väestörekisterikeskuksesta.

”Varmennepalveluiden käyttöpalveluiden siirtäminen Valtoriin on jatkumo sille, että Valtorille siirretään kaikki perustietotekniikkapalvelut. Valtori tuntee erityistä vastuuta siitä, että näin toimintokriittisen palvelun osalta olemme löytäneet Väestörekisterikeskuksen kanssa yhteisen näkemyksen niistä tehtävistä ja rooleista, jotka mahdollistavat sen, että Väestörekisterikeskus voi keskittyä omaan rooliinsa digitalisaation kehittäjänä. Valtori toivottaa uudet työntekijät tervetulleiksi Valtoriin”, painottaa asiakkuusjohtaja Mikko Vuorikoski Valtorista.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, ICT-johtaja Pekka Rehn, p. 0295 53 5046, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori, asiakkuusjohtaja Mikko Vuorikoski, p. 0295 50 5070, etunimi.sukunimi[at]valtori.fi
 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun