Hyppää sisältöön

Valtti-työasemat keräävät sijaintitietoa jatkossa vain, jos asiakasorganisaatio niin haluaa

Julkaisuajankohta 20.6.2022 12.15
Tiedote

Tiedote on lähetetty asiakkaille 20.6.2022 ja nostettu myös verkkosivuille 23.6.2022.

Tietosuojavaltuutetun toimisto (TSV) on määrännyt, ettei Valtori voi pitää sijaintitiedon keräystä työasemissa oletusarvoisesti päällä. Määräyksen myötä Valtorin Työasemapalveluiden Valtti- ja Valtti Moduuli -työasemat eivät enää jatkossa automaattisesti kerää palvelun käyttäjien sijaintitietoa. 

Valtti- ja Valtti Moduuli -palveluiden Windows 10 -käyttöjärjestelmällä toimivat työasemat ovat tähän saakka keränneet sijaintitietoja, jotka muutetaan työasemassa tunnistamattomaksi ja toimitetaan sen jälkeen Microsoftille. Valtori ei ole käsitellyt tai seurannut tietoja, vaan niitä on kerätty käyttöjärjestelmän oletusasetuksen mukaisesti, sillä jotkut asiakasorganisaatioiden substanssisovellukset ovat tarvinneet tiedon toimiakseen. Lisäksi tietoja on voitu hyödyntää paremman käyttäjäkokemuksen luomisessa ja työasemien katoamistilanteiden selvittämisessä. 

Tietoja voidaan kerätä asiakkaan päätöksellä 

Sijaintitietoja voidaan jatkossakin kerätä, jos asiakasorganisaatio niin päättää. Olemme Valtorilta mahdollisimman pian yhteydessä kaikkien Valtti-organisaatioiden yhteyshenkilöihin selvittääksemme kunkin organisaation tarpeen ja aikomuksen tähän liittyen. Tiedotamme samalla tarkemmin ajankohdasta, jolloin sijaintitietojen keräys otetaan pois Valtti-työasemista.

TSV:n päätös perustuu tietosuoja-asetuksesta tuleviin tiedon minimointi- ja tarpeellisuusvaatimuksiin, oletusarvoisen tietosuojan toteuttamiseen sekä Valtorin rooliin ja vastuuseen henkilötietojen käsittelijänä. Lisäksi TSV:n perustelujen mukaan sijaintipalvelun tarjoaja eli Microsoft voi tietoja yhdistelemällä muodostaa tunnistamattomaksi muutetusta sijaintitiedosta tunnistettavaa henkilötietoa. Kerromme päätöksen perusteista tarkemmin, kun selvitämme tarpeenne sijaintitietojen käyttöön liittyen.

Lisätietoa

[email protected] 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun