Hyppää sisältöön

Valtorin videoneuvottelupalvelu: Matkustustarve vähenee ja paikasta riippumaton työ lisääntyy

Valtori
26.4.2017 13.49
Uutinen

Valtorin videoneuvottelupalvelu tarjoaa monipuoliset videoneuvottelumahdollisuudet valtionhallinnon organisaatioiden käyttöön.

Palvelun avulla on mahdollista liittyä verkkokokoukseen

  • kiinteällä videoneuvottelulaitteella
  • Vyvi Pika- ja Kokous (Skype for Business/Lync) -palvelulla
  • julkisesta internetistä kiinteällä videoneuvottelulaitteella.

Videoneuvottelupalvelussa kokoukset perustuvat Vyvi Skype for Business -verkkokokouksiin (ent. Lync). Myös kahden videoneuvottelulaitteen väliset suorat soitot ja ulkoiset soitot internetiin kiinteillä videoneuvottelulaitteilla ovat mahdollisia.

Materiaalia on mahdollista jakaa kokouksessa sekä Skype for Businessin että videoneuvottelulaitteiden kautta kaikkien osallistujien nähtäväksi. Videoneuvottelupalvelulla järjestetyssä kokouksessa ei ole osallistujamäärään liittyvää rajoitusta. (Turvallisuusverkon videoneuvottelupalvelut tuotetaan Valtorin TUVE -palvelun toimesta.)

Videoneuvottelupalvelu helpottaa paikkariippumatonta työskentelyä

Valtorin videoneuvottelupalvelu tukee joustavaa ja paikkariippumatonta työskentelyä. Kokouksiin voi osallistua etänä esim. toisesta toimipisteestä tai kotoa. Samalla palvelu vähentää matkustustarvetta, jolloin säästyy aikaa ja rahaa, kun työt hoituvat omasta työpisteestä käsin.

  •  Palvelun avulla voi järjestää kokouksia myös sellaisten tahojen kanssa, joilla ei ole käytössään omia videoneuvottelulaitteita tai verkkokokousohjelmistoja.
  • Kilpailutuksen myötä palvelu laajenee koko valtionhallinnon käyttöön, mikä takaa edullisemmat käyttöhinnat.
  • Valtorin kautta valtionhallinnon organisaatiot saavat videoneuvottelulaitteet asennettuna Avaimet käteen -periaatteella.

Miten Valtorin videoneuvottelupalvelun saa käyttöön?

Nykyisen, Hanselin kilpailuttaman Telian (ent. Soneran) videoneuvottelupalvelun käyttö päättyy viimeistään maaliskuussa 2018. Tämän vuoksi Valtori suosittelee, että asiakasvirastot ottaisivat yhteyttä omaan asiakaspalvelupäällikköönsä videoneuvottelupalvelun käyttöönoton suunnittelemiseksi.

Käyttöönoton jälkeen Valtori vastaa laitteiden ja palvelun ylläpidosta koko niiden elinkaaren ajan. Palvelua käyttävälle henkilöstölle on yksi kontaktipiste palvelupyyntöjä, häiriönhallintaa ja neuvontaa varten.