Hyppää sisältöön

Valtorin ulkopuolisten konsulttien tuottamat tietoturvallisuuden asiantuntijapalvelut siirtyvät Väestörekisterikeskukseen 1.1.2018

Valtori
Julkaisuajankohta 23.11.2017 12.00
Uutinen

Valtioneuvosto hyväksyi 16.11.2017 asetuksen Väestörekisterikeskuksen eräistä tehtävistä. Asetuksen avulla valtiovarainministeriö haluaa kehittää toiminnan digitalisaation toimeenpanoa hallinnonalallaan siten, että valtiovarainministeriö keskittyy jatkossa selkeämmin strategisiin ja linjaaviin tehtäviin sekä Väestörekisterikeskus virastotason toimeenpaneviin ja kehittäviin tehtäviin.

Asetuksessa muun muassa määritetään, että Väestörekisterikeskuksen tehtävänä on tuottaa valtiovarainministeriölle ja muille julkisen hallinnon viranomaisille julkisen hallinnon tietohallinnon asiantuntijatehtäviä ja palveluita, joihin kuuluvat esimerkiksi tietoturvallisuutta koskevat asiantuntijapalvelut. Tietoturvallisuus kattaa tässä yhteydessä digitaalisen turvallisuuden osa-alueet. Tietoturvallisuuden asiantuntijapalveluihin sisältyy julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) käytännön toiminnasta vastaaminen sekä julkisen hallinnon tietoturvallisuutta koskevan lainsäädännön sekä ministeriön ohjauksen toimeenpanoa koko julkisessa hallinnossa.

Asetuksen myötä Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin ulkopuolisten konsulttien tuottamat tietoturvallisuuden konsultoinnin ja auditoinnin asiantuntijapalvelut ja niiden tuottamisesta Valtorissa vastaava henkilö siirtyvät 1.1.2018 Väestörekisterikeskuksen vastuulle. Väestörekisterikeskus vastaa käynnissä olevien ja uusien toimeksiantojen toteuttamisesta vuoden 2018 alusta lähtien.

Valtorin tieto- ja kyberturvallisuusyksikkö auttaa jatkossakin asiakkaitaan pysymään turvassa digitaalisessa yhteiskunnassa tuottamalla Valtorin tarjoamiin ICT-palveluihin liittyviä tiedon, tietosuojan ja kyberympäristön kokonaisvaltaisia turvaratkaisuja. Valtori edelleen kehittää ja tuotteistaa omia palveluitaan ja Valtorin tietoturva-asiantuntijat ovat tämän muutoksen jälkeenkin normaalisti käytettävissä asiakkaiden tieto- ja kyberturvallisuuden sekä tietosuojan haasteisiin. Turvallisuusverkkoasiakkaita palvelevat tietoturva- ja tietosuoja-asioissa edelleen Valtorin TUVE-yksikön tietoturva- ja tietosuoja-asiantuntijat.

Lisätietoja

Tietoturvapäällikkö Olli Joronen, olli.joronen[at]valtori.fi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun