Hyppää sisältöön

Valtorin toiminnanohjausjärjestelmän ITSM- ja CMDB-ratkaisun toimittajaksi Sofigate

Valtori
Julkaisuajankohta 18.8.2015 13.00 | Julkaistu suomeksi 18.6.2018 klo 12.06
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on valinnut rakenteilla olevan toiminnanohjausjärjestelmänsä ITSM- (IT Service Management) ja CMDB-ratkaisun (Configuration Management Data Base) toimittajaksi Sofigate Services Oy:n.

Nyt tehty sopimus on nelivuotinen ja kattaa palvelun rakentamisen ja ylläpidon. Valtorin käyttöön tulee Sofigaten toimittama ServiceNow-järjestelmä.  Sopimus mahdollistaa järjestelmän käyttämisen Valtorin palveluiden ja prosessien hallinnassa. Samaa järjestelmää voidaan käyttää Valtorissa myös lisenssienhallintaan ja se on mahdollista ottaa myöhemmin käyttöön myös Valtorin asiakkailla.

”Nyt rakennettavan toiminnanohjausjärjestelmän avulla halutaan lisätä tehokkuutta Valtorin palvelutuotannossa, saavuttaa yhtenäinen laatutaso koko Valtorissa sekä saavuttaa kustannussäästöjä karsimalla päällekkäisiä tietojärjestelmiä”, kertoo Valtorin toimitusjohtaja Kari Pessi.

ITSM- ja CMDB-osakokonaisuuksien kilpailutus toteutettiin neuvottelumenettelyllä ja lopullisten tarjousten valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus.

”Tämä on koko Sofigaten historiassa merkittävin julkisen hallinnon sopimus. Se mahdollistaa palveluprosessien digitalisoinnin ja palvelutoiminnan nostamisen täysin uudelle tasolle niin Valtorin omassa kuin sen asiakkaiden toiminnoissa”, sanoo Sofigate-konserniin kuuluvan Sofigate Services Oy:n toimitusjohtaja Jori Kanerva.

Mikä toiminnanohjausjärjestelmä?

Valtorin toiminnanohjausjärjestelmäprojektissa hankitaan ja otetaan käyttöön tietojärjestelmät, jotka tukevat yhtenäisiä prosesseja ja työtapoja ISO/IEC 20000-palvelunhallintajärjestelmän mukaisesti. Lisäksi tavoitteena on integroida tarvittavat toimittajien, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien tietojärjestelmät Valtorin tietojärjestelmiin yhtenäisillä työvälineillä.

Seuraavaksi Valtorin toiminnanohjausjärjestelmään tullaan kilpailuttamaan osaamisenhallintaan, työvuorosuunnitteluun ja talouden suunnitteluun ja raportointiin liittyvät järjestelmät. Lisäksi toiminnanohjausjärjestelmään liitetään tulevaisuudessa asiakkuudenhallinnan ja tilaustenhallinnan järjestelmät.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Toimitusjohtaja Kari Pessi, p. 040 770 9689
Projektipäällikkö Teija Uusitalo,  p. 050 342 5417
etunimi.sukunimi(at)valtori.fi

Sofigate
Toimitusjohtaja Jori Kanerva, Sofigate Services Oy,  p. 0400 421070
Johtaja / Julkishallinto Mikko Talsi, p. 050 365 8363
etunimi.sukunimi(at)sofigate.com

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun