Hyppää sisältöön

Valtorin SCCM-järjestelmän terveystarkastuksessa hyvät tulokset

1.10.2019 10.33
Tiedote

Hallintajärjestelmä on kansainvälisellä tasolla erittäin hyvä.

Valtorin keskitettyjen työasemien hallintajärjestelmän (ns. SCCM-järjestelmä) terveystarkastuksen tulokset ovat hyviä. Tarkastuksessa käytiin läpi järjestelmään liittyvät operatiiviset toimintamallit, prosessit, järjestelmän ja sen palvelimien konfiguraatiot sekä toiminnallinen tilanne.

Valtorin hallintajärjestelmä on kansainvälisellä tasolla erittäin hyvä. "Tarkastuksessa tehtiin jonkinlainen ennätystulos noin 30:sta tarkastetusta ympäristöstä Euroopassa. Yksikään tarkastamani ympäristö ei ole yltänyt vastaavaan laatuun", toteaa testauksen tehnyt Microsoftin asiantuntija.

Valtori vastaa Suomen laajimmasta ja valtionhallinnon kriittisen tärkeästä IT-ympäristöstä, joten erilaisten testausten ja auditointien tekeminen säännöllisesti on tärkeää.

Kriittisiä löydöksiä ei ollut

Tarkastuksessa tehtiin muutamia korkean ja keskitason korjattavia löydöksiä, jotka korjattiin saman tien. Nämä liittyivät pääasiassa kentällä oleviin jakelupalvelimiin sekä niiden ylläpitoon ja valvontaan.

Tuloksena Valtorin hallintajärjestelmät ja riskit saivat terveydentilasta arvion ”keskitaso”. Lisäksi Valtorin SCCM-järjestelmäkomponentin asiantuntijat saivat erityismaininnan – osaamisen taso on poikkeuksellisen hyvällä tasolla.