Hyppää sisältöön

Valtorin palvelut liittyvät oleellisesti Suomen EU-puheenjohtajakauteen

Julkaisuajankohta 25.7.2019 14.54
Tiedote
Kuva: Valtori

Suomen kolmas EU-puheenjohtajakausi alkoi heinäkuun 1. päivänä

Puheenjohtajuus vaihtuu puolivuosittain, ja se kiertää vakiintuneessa järjestyksessä EU-maiden kesken.

Suomen tehtävänä puheenjohtajamaana on viedä eteenpäin EU:n lainsäädäntötyötä, politiikka-aloitteita neuvostossa ja huolehtia EU-asioiden käsittelyn jatkuvuudesta. Tämän lisäksi puheenjohtaja edustaa neuvostoa suhteissa muihin EU:n toimielimiin, kuten Euroopan parlamenttiin ja komissioon.

Mitä tämä tarkoittaa Valtorissa?

Valtorilla on erittäin tärkeä rooli varmistaa, että tietotekniikka ja tietoliikenne toimivat sujuvasti ja häiriöittä koko puheenjohtajakauden ajan. Valtorin palveluiden osalta valmisteluja tehtiin jo viime vuoden elokuusta lähtien käynnistyneessä EUPJ-projektissa.

Kokonaisvastuu puheenjohtajakauden järjestelyistä on kuitenkin valtioneuvoston kanslialla (VNK), joka huolehtii muun muassa kokousjärjestelyjen lisäksi puheenjohtajakauden resurssien suunnittelusta ja organisoinnista sekä puheenjohtajan tehtävien organisoinnista.

Puheenjohtajakauden aikana Suomi isännöi satoja kokouksia Helsingissä sekä Brysselissä ja Luxemburgissa. Pääkokouspaikkana Helsingissä toimii Finlandia-talo.

”Reilun kuukauden pituinen kokoustauko alkaa 31.7. Heinäkuussa järjestettiin Helsingissä useita suuria kokouksia. Kokoukset jatkuvat taas elokuun 29. päivänä”, kertoo projektipäällikkö Mervi Koivuoja Valtorista.

Palvelut Finlandia-talolla tarjotaan ainoastaan valtioneuvoston ja virastojen virkamiehille. Vieraat (koti- ja ulkomaiset) käyttävät omia laitteitaan ja Finlandia-talon tarjoamaa vierasverkkoa.

Tiedote

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun