Hyppää sisältöön

Valtorin mobiililaite- ja puhepalvelun yhtenäistämisellä hyötyjä käyttäjille

Julkaisuajankohta 28.5.2019 12.25
Tiedote

Tuotehallinta yli liiketoimintojen rajojen tuottaa synergiaetuja ja tehostaa kehitystyön tulosten hyödyntämistä.

Valtorin tuotepäällikkö Johannes Järvelä tuli reilu vuosi sitten Valtoriin vastaamaan viestintäteknisistä palveluista ja mobiililaitepalvelusta TUVE-liiketoiminnan puolelle. Huhtikuussa vastuualue mobiililaite- ja puhepalveluissa kasvoi koko talon laajuiseksi. Järvelä näkee uudessa tehtäväkentässään paljon synergiaetuja ja mahdollisuuksia kehitystyön laajempaan hyödyntämiseen.

"Mobiililaitteisiin liittyvät palvelut ovat suurilta osin samanlaisia Valtorin-laajuisesti. Eroja toki löytyy mm. palveluiden suojaustasovaatimuksissa. Contact center -palveluissa on käytössä eri ratkaisut ja palvelut tuotetaan eri tavoin, mutta muutoin samoja tuotteita on käytössä molemmilla puolilla. Puhepuolella puitesopimukseen on liitytty Valtori-tasoisesti ja Valtori on tuotteistanut yhteiset mobiililiittymätuotteet kaikille asiakkaille."

Järvelä on esimerkki entisten yksikkörajojen ylittävien vastuiden yhdistämisestä päällikkötasolla. Käytännössä se tarkoittaa, että hän työskentelee tarpeen mukaan sekä TUVE- että TORI-toimipisteissä ja kummankin ympäristön palveluiden parissa.

Tuotehallinnan yhtenäistäminen liiketoimintojen välillä lisää johdonmukaisuutta sekä helpottaa ja nopeuttaa palveluiden käyttöä etenkin sellaisilla Valtorin asiakkailla, joilla on käytössään TUVE- ja VY-verkossa tuotettavia palveluita.

Yhtenäisempää tuotehallintaa

Yksi Valtori -organisaatiomuutoksessa tavoitteena on yhtenäistää tuotehallintaa muillakin palvelualueilla, jotta palveluita ja niiden kehitystyötä voidaan hyödyntää mahdollisimman laajalti. Jatkossa yhä useampaan valtorilaiseen tehtävänkuvaan voi liittyä oman asiantuntemusalan vastuita niin TUVE- kuin VY-verkkoympäristöissä.

Uusi organisaatio mahdollistaa tehtävien ja vastuiden joustavan yhdistelemisen ja yhdessä tekemisen, kun asiantuntijatiimit toimivat saman esimiehen alla yhteisessä yksikössä. Järvelä muistuttaa, että vaikka synergiaetuja saavutetaankin, tuotehallinnassa on valtavasti työtä ja kaikille riittää paljon tekemistä jatkossakin.

Hänen mielestään muutos on hieno mahdollisuus oppia uutta, päästä rakentamaan palveluita monipuolisemmin ja laajemmalle sekä hyödyntää osaamista tehokkaammin. Järvelä hyppäsi uusiin tehtäviinsä tilanteessa, jossa etenkin mobiilipuolella on menossa monenlaista tuotteistusta ja kehitystyötä joka puolella. Puhepalveluissakin on juuri alkanut uusi sopimuskausi. Nyt prioriteettilistalla onkin korkealla päästä ajan tasalle projektien ja kehityshankkeiden etenemisestä.

"Nyt tutustun koko ajan tarkemmin TORI-liiketoimintaan, sen tehtäviin, vastuisiin ja ihmisiin. Samalla perehdyn tuotteisiin ja tuotantoon. Kaikkea ei voi oppia tuntemaan kerralla, vaan asiat tulevat tutuiksi työn myötä."

Lisätietoa mobiililaite- ja puhepalvelusta

Tuotepäällikkö Johannes Järvelä [email protected]

Kehittäminen Timantti

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun