Hyppää sisältöön

Valtorin ja Palkeiden tekoälyhankkeella parannetaan asiakaspalvelua

Julkaisuajankohta 20.6.2018 11.00
Tiedote
"Käynnistelemme hanketta suurella innolla ja mielenkiinnolla!" sanovat projektipäälliköt Anssi Pulkkinen (Valtori) ja Minna Lukanniemi (Palkeet).

Yhteishankkeen tarkoituksena on automatisoida ja tehostaa palveluprosesseista tunnistettuja kehityskohteita tekoälyn avulla.

Synergiaetuja yhteishankkeesta

Valtorin ja Palkeiden yhteishankkeen tavoitteena on parantaa ja tehostaa asiakaspalveluprosesseja sekä kuvata, määritellä, toteuttaa ja ottaa käyttöön tekoälyä esimerkiksi päätelaitteiden elinkaaren-, käyttövaltuus- ja palvelupyyntöjenhallintaan.

Palkeita ja Valtoria yhdistävät lähes sama asiakaskunta, sama palvelunhallintajärjestelmä sekä monet muut prosessit. Tämä mahdollistaa kehitettävien tekoälyäratkaisujen ja kyvykkyyden hyödyntämisen yhteisesti.

Lisäksi yhteistyö tukee kehitystä palvelukeskusten palvelunäkymän ja prosessien yhtenäistämisen suuntaan. Yhteistyö edistää myös kehitettävien ratkaisujen levittämistä laajemmin muiden valtiohallinnon organisaatioiden hyödynnettäväksi.

Valtori pyrkii hankkeen tavoitteiden myötä saavuttamaan kustannussäästöjä sekä tehostamaan palvelutuotantoaan automatisoimalla prosesseja ja toimintoja samalla parantaen asiakkaan palvelukokemusta. Valtorin ja Palkeiden kehityshanke mahdollistaa yhteisen kyvykkyyden rakentamisen valtionhallinnon asiakaskunnalle ja konsernipalveluiden asiakaspalvelun kehittämisen vastaamaan tulevaisuuden asiakastarpeita. 

"Kuukauden kuluessa keräsimme Valtorin asiantuntijoiden kanssa kehityskohteita, joista kolme valittiin hankkeeseen niiden hyötyarvon perusteella. Tämän valmistelun aikana löysimme myös idean yhdistää hanke Palkeiden kanssa. Mahtavaa saada hanke käyntiin ja päästä rakentamaan yhteistyötä yli organisaatiorajojen!"

- hankkeen Valtorin projektipäällikkö Anssi Pulkkinen

Parhaillaan hankkeen projektipäälliköt tarkentavat hankesuunnitelmaa ja hankkeen käynnistämiseen vaadittavia linjauksia.

"Sen jälkeen käynnistämme tekoälyalustan ja asiantuntijapalvelun kilpailutuksen. Tarkoituksenamme olisi toteuttaa kilpailutus innovatiivisella hankintamenetelmällä yhdessä Valtorin hankintayksikön ja Hanselin kanssa", Pulkkinen kertoo.

Hankkeen on määrä kestää loppuvuoteen 2019.

Hanke saa valtiovarainministeriön tuottavuutta edistäviin hankkeisiin osoitettavaa erityisrahoitusta, jonka tarkoitus on kannustaa virastoja yksinkertaistamaan ja automatisoimaan prosessejaan lisäämällä esimerkiksi robotiikan, analytiikan ja tekoälyn hyödyntämistä, joilla on mahdollista saavuttaa merkittäviä tuottavuushyötyjä ja euromääräisiä säästöjä. Lue lisää rahoituksesta täältä.

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun