Hyppää sisältöön

Valtorin ISO 27001 -tietoturvasertifikaattia jatketaan ja laajennetaan

Julkaisuajankohta 24.1.2022 14.31
Tiedote
Kuvituskuva.

Valtorille toteutettiin onnistuneesti ISO 27001 -standardin mukainen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän arviointi uudelleensertifioinnista. Samalla arviointia laajennettiin koskemaan Valtorin tietoturvapalveluita.

Tämän myötä Valtorin ISO 27001 -sertifikaatti on voimassa seuraavat kolme vuotta, jonka aikana sertifikaatin mukainen toiminta varmistetaan vuosittaisilla sertifiointiarvioinneilla.

Arvioinnin perusteella Valtorin toiminta täyttää ISO 27001 -standardin kriteerit sekä soveltuvin osin ISO 27002 -standardin hallintakeinot. Standardi on kattavin, arvostetuin ja kansainvälisesti tunnetuin tietoturvallisuuden hallinnan sertifikaatti, joten sillä on merkitystä. Standardin laatimiseen on osallistunut peräti 25 ISO:n jäsenvaltiota, ja sitä käytetään maailmanlaajuisesti laajasti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Sertifikaatin kattavuuteen kuuluvat seuraavat yhteiset tieto- ja viestintätekniset palvelut:
•    Tuve viestintätekniset palvelut
•    Tuve päätelaitepalvelut
•    Tietoturvapalvelut

Lisäksi sertifikaatin kattavuuteen kuuluvat oleelliset Valtorin tukitoiminnot. Vaikka sertifiointi kattaa vain osan Valtorin palveluista, noudattaa koko Valtori toiminnassaan hallintajärjestelmää.

Suomeen ISO 27001 -sertifikaatteja on myönnetty tähän mennessä vain noin 170 kappaletta, joten Valtori toimii tietoturvan hallinnassa etujoukoissa. Huoltovarmuuskriittisten sektorien kehittämistoimenpiteiden poliittiseksi linjaukseksi on ehdotettu kriittisiä toimialoja hankkimaan ISO 27001 -sertifikaatti toiminnalleen, tai vähintään tietyille osa-alueille, vuoteen 2025 mennessä. Tämä kuvaa sertifikaatin merkitystä.

”Sertifikaatilla on tärkeä merkitys Valtorin kokonaisturvallisuuden kehittämisessä ja toiminnan laadun osoittamisessa. Sertifikaatin avulla toteutamme tietoturvallisuuden jatkuvaa parantamista”, toteaa turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen.

Lisätietoa:

turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen
hannu.naumanen(at)valtori.fi
 

Tiedote Tietoturva Vastuullisuus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun