Hyppää sisältöön

Valtoriin siirtyneiden ict-tehtävien ensimmäinen siirtymävaihe päättyi 30.11.2014

Valtori
Julkaisuajankohta 1.12.2014 13.28
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtoriin siirtyneiden toimialariippumattomien ict-tehtävien  ensimmäisten siirtojen siirtymävaihe (ns. as is -vaihe) päättyi 30.11.2014. Siirtymävaiheen tarkoituksena on ollut varmistaa palvelutuotannon häiriötön jatkuvuus siirron jälkeen. Valtorin asiakkaaksi siirtyneet organisaatiot ja Valtori ovat yhdessä varmistaneet, että vastuun siirto on tapahtunut oikealla tavalla ja tehneet tarvittaessa tarkennuksia palvelujen tuottamiseen ja yhteistyötapoihin.

Siirtymävaiheen aikana Valtori on tuottanut vastuulleen siirtyneet ict-palvelut samalla laatu- ja kustannustasolla kuin ne olivat siirtohetkellä. Vaiheen aikana on käynnistetty myös Valtorin ja asiakkaan välinen yhteistyö ja toimintamallit palvelujen tulevaa kehittämistä varten.

Palvelutuotanto jatkuu ilman suuria muutoksia

Valtorin ensimmäisten asiakkaiden siirtymävaiheen päättyminen marraskuun lopussa ei tuo suuria muutoksia toimintatapoihin. Asiakkaiden kanssa tehdyt palvelusopimukset ovat voimassa toistaiseksi ja toiminta jatkuu sopimusten mukaisena.

Valtori jatkaa palveluiden tuottamista nykyisellä sisällöllä ja laatutasolla niin kauan, kunnes uudet yhtenäiset palvelut ja toimintatavat otetaan vaiheittain käyttöön.

Valtori kehittää jatkuvasti omaa organisaatiotaan, töiden järjestelyä ja palvelutuotannon yhtenäistämistä. Lisäksi Valtori yhtenäistää toimitilojaan, resurssejaan, palveluitaan ja prosessejaan sekä tukipalveluitaan. Siirtymävaiheen jälkeen palvelun kustannukset asiakkaalle perustuvat edelleen Valtorin vastuulle siirtyneestä tehtäväkokonaisuudesta aiheutuviin kokonaiskustannuksiin. Palveluiden hinnoittelu tullaan yhdessä asiakkaan kanssa sopimaan uudelleen siten, että voidaan siirtyä palveluiden laskutuksessa kiinteämpään kuukausilaskutukseen.

Siirtymä valtion yhteisiin toimintatapoihin ja palveluihin tapahtuu asteittain

Valtori on aloittanut valtionhallinnon yhteisten ict-palvelujen tuotteistamisen ja palvelujen yhtenäistämisen. Siirtymä tuleviin yhteisiin palveluihin tapahtuu vaiheittain sitä mukaa, kun palvelut saadaan tuotteistettua.  Asiakkaat siirtyvät joustavasti tuotteistettujen palveluiden käyttäjiksi, kun heidän nykyiset palvelusopimuksensa päättyvät.

Valtori tiedottaa ja sopii kaikista muutoksista ja niiden aikatauluista aina ennakkoon asiakkaan kanssa.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Toimitusjohtaja Kari Pessi 
p. 040 770 9689                                 

Asiakaspalvelujohtaja Jukka Rautanen
p. 040 750 0603

etunimi.sukunimi[at]valtori.fi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun