Hyppää sisältöön

Valtoriin perustettu Tieto- ja kyberturvallisuusyksikkö vastaamaan kybermaailman haasteisiin

Valtori
Julkaisuajankohta 5.10.2017 12.43
Uutinen

Turvallisuusverkkoasiakkaita palvelevat tietoturva- ja tietosuoja-asioissa edelleen TUVE -yksikön tietoturva- ja tietosuoja-asiantuntijat.

Valtori haluaa tuottaa asiakkailleen entistä parempia tietoturvaan, tietosuojaan ja kyberturvallisuuteen liittyviä palveluja. Näiden varmistamiseksi Valtoriin on perustettu Tieto- ja kyberturvallisuusyksikkö.

”Yksikön tehtävänä on tuottaa Valtorin tarjoamiin ICT-palveluihin liittyvät tiedon, tietosuojan ja kyberympäristön monipuoliset, joustavat ja kokonaisvaltaiset turvaratkaisut yhden luukun periaatteella,” sanoo Tieto- kyberturvallisuusyksiköstä vastaava yksikön päällikkö, tietoturvapäällikkö Olli Joronen.

Asiakkaat saavat kustannus- ja tehokkuushyötyjä, kun tietoturvaan liittyvät palvelut hankitaan, tuotetaan ja kehitetään valtionhallinnossa vain kertaalleen sekä jaetaan kaikkien virastojen käyttöön.

”Valtori pystyy hyödyntämään kaikista virastoista jo kertaalleen tehtyä ja vastaamaan siten nopeasti ja edullisesti toisen viraston tarpeeseen tuotteistamalla ratkaisujaan. Palveluita saa muun muassa toiminnan kehittämiseen, projekti- ja hanketarpeisiin kuin myös jatkuvina palveluina”, Joronen kertoo.

Palvelut tukevat koko valtionhallinnon tietoturvallisuuden kehittämistä, vaatimustenmukaisuuden yhtenäistämistä ja parhaiden työvälineiden sekä toimintatapojen jakamista kustannustehokkaasti.

Lisäksi yksikkö tukee ja avustaa muita Valtorin palveluita tieto- ja kyberturvallisuuden sekä tietosuojan toteutuksessa. Yksikköön on siirretty myös Valtorin tietoturvavalvomo SOC, jonka avulla yksikkö edelleen kehittää Valtorin vastuulla olevan kyberympäristön kyberturvallisuuden tilannekuvaa.

 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun