Hyppää sisältöön

Valtoriin kansainvälisesti erittäin arvostettu korkeimman A-tason IPMA projektinhallinnan -sertifikaatti 

Julkaisuajankohta 23.3.2021 11.01
Tiedote
Todistus heiluu kädessä.

Ohjelmapäällikkö Marko Ruuska on suorittanut kansainvälisesti erittäin arvostetun korkeimman IPMA Level A Sertifioitu Ohjelmanjohtaja -sertifikaatin.

Marko Ruuskalle myönnettiin IPMA Level A Sertifioitu Ohjelmanjohtaja -sertifikaatti 8.3.2021.

IPMA A-tason sertifioinnin vaatimuksena on, että kandidaatti on toiminut kyseisellä ammattialalla vastuullisessa johtamisroolissa viimeisen 12 vuoden aikana vähintään viisi vuotta erittäin vaativissa ympäristöissä, joista vähintään kolme vuotta on ollut strategisen tason ympäristöjä.

IPMA-sertifikaatti antaa objektiivisen näkemyksen sertifioidun pätevyydestä, ja se on osoitus toiminnan laadusta sekä avoimuudesta. Sertifikaatti on laajasti käytössä projektitoiminnan laadun varmistamisessa kaikilla projektihallintaa käyttävillä toimialoilla, kuten ICT, rakennusteollisuus, metsäteollisuus jne.

Tehtävien kautta hankitulla johtamiskokemuksella on suuri merkitys sertifiointiprosessissa menestymisessä. 

"Olen toiminut viimeiset kymmenen vuotta valtionhallinnossa strategisen tason ohjelmien johtajana. Oma työhistoriani kattaa laaja-alaisesti ohjelmien- ja asiakkuudenhallintaan liittyviä tehtäviä", ohjelmapäällikkö Marko Ruuska kommentoi.

"Viimeisimmässä ohjelmakokonaisuudessa toimin Valtorin suurasiakkaan kehittämisohjelman hankejohtajana. Ohjelma oli merkittävä hallitusohjelmaan liittyvä muutosjohtamishanke, jossa edistettiin asiakkaan digitalisaatiotavoitteita”, Ruuska jatkaa.

Suomessa myönnetty 20 A-tason sertifikaattia

"IPMA®-sertifikaatteja toteutetaan jo yli 60 maassa, ja niitä myönnetään yli 20 000 vuodessa. Suomessa on myönnetty jo kaikkiaan yli 5 000 sertifikaattia vuosina 2000–2020, joista noin 20 kappaletta on A-tason sertifikaatteja.

IPMA-sertifikaatin osoittaman pätevyystason ylläpitäminen vaatii jatkuvaa itsensä kehittämistä ja toimimista vaativuustasoltaan sertifikaatin tasoa vastaavissa tehtävissä.

Marko Ruuskalle on myönnetty myös Puolustusvoimain sotilasansiomitali vuonna 2017.


Ohjelmapäällikkö Marko Ruuska on suorittanut kansainvälisesti erittäin arvostetun korkeimman IPMA Level A Sertifioitu Ohjelmanjohtaja sertifikaatin.

Ohjelmapäällikkö Marko Ruuska on toiminut viimeiset kymmenen vuotta valtionhallinnossa strategisen tason ohjelmien johtajana. 

Kuva: Ruuskan kotiarkistosta

Lisää Valtorin uutisia löytyy Teema-sivustoltamme.

Kehittäminen Tiedote

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa Digiarjessa valtiolla -uutiskirje

Saat IT-vinkkejä ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu aiempiin uutiskirjeisiin ja tilaa omaan sähköpostiisi!

Sivun alkuun