Hyppää sisältöön

Valtori tuottaa valtionhallinnolle uuden yhteystietohakemistopalvelun

Valtori
Julkaisuajankohta 15.10.2014 15.35
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa vuoden 2014 lopun aikana valtionhallinnolle uuden yhteystietohakemistopalvelun.

Palvelu perustetaan Elisan tuottaman valtion yhteisen puheratkaisun yhteyteen ja se korvaa nykyisen julkishallinnon yhteyshakemisto Julhan (www.julha.fi).

Uudesta yhteystietopalvelusta löytyvät kaikki valtion yhteisen puhelunvälityksen tiedossa olevat julkiset yhteystiedot. Nykyinen Julha-palvelu on määrä ajaa alas uuden yhteystietopalvelun käyttöönoton myötä. Vanha ja uusi palvelu toimivat kuitenkin jonkin aikaa samaan aikaan.

Valtion puhelunvälityksen tiedossa olevat yhteystiedot siirtyvät uuteen palveluun

Uuden yhteystietopalvelun tarkoituksena on helpottaa kansalaisten ja virastojen tiedonhakua ja lisätä hallinnon avoimuutta kansalaisille. Verkkopalvelussa julkaistaan kaikki ne yhteystiedot, jotka kansalainen saa tällä hetkellä puhelimitse valtion yhteisen puhelunvälityksen kautta.

Valtion puhelunvälityksen tiedossa olevat yhteystiedot siirtyvät uuteen palveluun automaattisesti eikä palvelun käyttöönotto edellytä virastoilta tai ministeriöiltä toimenpiteitä. Jokaisella virastolla on kuitenkin mahdollisuus määrittää itse tiedot, jotka se haluaa julkaistavan uudessa palvelussa.

Valtori tarkistaa jokaiselta virastolta erikseen tietoturvallisuuteen ja yhteystietojen julkaisuoikeuksiin liittyvät asiat.

Ne organisaatiot, jotka käyttävät nykyistä Julha-palvelua, mutta joilla ei ole käytössään Valtion yhteistä puheratkaisua, eivät siirry palvelun alkuvaiheessa uuteen yhteystietohakemistoon.

Valtionhallinnon yhteystietohakemistopalvelusta vastaa Valtori.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

[email protected]

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun