Hyppää sisältöön

Valtori ryhtyy toteuttamaan Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelustrategiaa

Valtori
23.2.2015 10.48
Uutinen

Toteutusyön tavoitteena on keskittää valtionhallinnon käytössä olevat konesalit nykyistä suurempiin yksiköihin, ottaa laajasti käyttöön yhteiskäyttöiset kapasiteettipalvelut ja muodostaa valtion konesaleista yhtenä kokonaisuutena hallittu konesaliverkosto.

Suunnitelmat ylläpidettävistä ja alas ajettavista konesaleista valmistuvat kesään 2015 mennessä ja ensimmäiset pilottisiirrot laajempiin konesalikokonaisuuksiin toteutetaan vuodenvaihteessa 2015–2016.

Valtorista valtionhallinnon konesalien hallinnoija

Valtori vastaa valtionhallinnon organisaatioiden käyttämien konesalien hallinnoinnista, ylläpidosta ja kehittämisestä sekä niistä tarjottavista kapasiteettipalveluista. Valtionhallinnon virastojen vastuulle jää määritellä konesali- ja kapasiteettitarpeensa Valtorille, joka valitsee asiakkaiden tarpeisiin parhaiten soveltuvan ratkaisun.

Muutoksen myötä valtionhallinnon organisaatioiden käyttöön saadaan laadukas ja nykyistä yhtenäisempi toimintamalli konesalien hoitamisessa ja kapasiteettipalvelujen tuottamisessa.

Tavoitteena merkittävät kustannussäästöt

Konesalien yhtenäistämistyö ja yhteiskäyttöisen kapasiteetin käyttöönotto ajoittuvat pääsääntöisesti vuosille 2016–2020. 

Yhtenäistämisellä on Valtion konesalistrategiassa arvioitu saavutettavan merkittävät säästöt. Säästöt syntyvät mm. tehokkaammasta konesalien ylläpidosta ja konesaleihin sitoutuvien kiinteiden kulujen pienenemisestä, kun konesalit keskitetään suurempiin yksiköihin. Erillisistä ja sovelluskohtaisista palvelimista siirrytään kohti yhteiskäyttöisen kapasiteetin käyttämistä. Tämän avulla yksikkökustannuksia alennetaan, kehittämishankkeita nopeutetaan, skaalautuvuutta helpotetaan ja käytettävyyttä parannetaan.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Tuotantojohtaja Seppo Mellas,
puh. 0400 504 205

Projektipäällikkö Marko Altonen,
puh. 050 331 4641

etunimi.sukunimi[at]valtori.fi