Hyppää sisältöön

Valtori on varautunut lisääntyvään etätyöhön valtionhallinnossa

11.3.2020 9.38
Tiedote

Etätyö saattaa lisääntyä merkittävästi.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori vastaa valtionhallinnon perustietotekniikasta. Koronaviruksen mahdollisen leviämisen seurauksena Valtori on varautunut etätyön huomattavaan lisääntymiseen valtionhallinnossa.

Toistaiseksi Koronavirusepidemia ei ole edellyttänyt valtionhallinnon sisällä laajamittaisia toimia. Valtori on kuitenkin varautunut viruksen leviämisen mahdollisiin seurauksiin. Yksi tärkeä varautumiskeino on varmistaa mahdollisimman toimivat etätyömahdollisuudet valtionhallinnossa, jos karanteenit lisääntyvät.

”Etäyhteyspalveluiden kapasiteetin mahdolliseen kasvattamiseen on tehty suunnitelmat ja etäyhteyksien sujuvuus pyritään varmistamaan kaikin tavoin. Toimivat yhteydet ovat valtionhallinnon sujuvalle toiminnalle keskeistä”, tuotantojohtaja Tero Latvakangas kertoo.

Kapasiteettia priorisoidaan tarvittaessa

Etäyhteyksien kapasiteettia ei ole mahdollista kasvattaa nopeasti eikä rajattomasti, mutta käyttäjät voivat itse vähentää yhteyksien kuormitusta. Kuormituksen vähentämisestä on annettu ohjeet asiakkaille. Etätyö- ja kokouslinjauksista vastaa kuitenkin jokainen organisaatio itse.

Etäyhteyksissä kapasiteettia priorisoidaan tilanteen sitä edellyttäessä välttämättömimpien palveluiden käyttämiseen. Tämä tehdään yhteistyössä valtionhallinnon asiakkaiden kanssa.

Toistaiseksi merkittävää kasvua etäyhteyksien käytössä ei ole havaittu.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja. Palveluita tuotetaan asiakkaiden kanssa tehtyjen sopimuksien pohjalta. Lue lisää: www.valtori.fi

Lisätietoja

Tuotantojohtaja Tero Latvakangas, p. 029 550 5423
Sisäisten palvelujen johtaja Mikko Vuorikoski, p. 029 550 5070
[email protected]

Paikkariippumaton työ Tiedote