Hyppää sisältöön

Valtori oli mukana Valtio Expossa – teemana tuottavuus

Valtori
Julkaisuajankohta 23.5.2016 14.31
Uutinen

Valtori osallistui 17.5.2016 järjestettyyn Valtio Expoon kahdella puheenvuorolla ja näytteilleasettajana Valtion palveluntarjoajien yhteisellä osastolla. Tänä vuonna Expon teemana oli tuottavuus.

Valtio Expon teema oli tänä vuonna tuottavuus

Valtorin kehitysjohtaja ja toimitusjohtajan sijainen Sari-Anne Hannula puhui tuottavuuden kehittämisestä ja yhteisten ICT-palveluiden tuomista kustannussäästöistä. Hannula muistutti, että Valtori haluaa olla asiakaslähtöinen julkishallinnon edelläkävijä, tarjota asiakkailleen laadukkaat ja joustavat palvelut sekä yhtenäiset prosessit ekologisesti ja tietoturvallisesti.

Palvelujen tuotannon keskittäminen yhdelle toimijalle tuo valtionhallinnolle kokonaistaloudellisia säästöjä ja hyötyjä. Valtorin toimintaa kuitenkin yhtenäistetään vielä, joten hyödyistä ja kustannussäästöistä päästään nauttimaan lähivuosina – yhtenäiset prosessit ovat valmiit vuonna 2018.

”Hyödyt yhtenäistämisestä tulevat myöhemmin, ei yhdessä yössä”, Hannula sanoo.

Vaikka Valtorin tarkoituksena onkin tarjota yhtenäiset palvelut koko valtionhallinnolle, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, ettei niissä voisi huomioida virastokohtaisia erityisvaatimuksia.

”Perustuote on yhtenäinen, mutta asiakkaiden erityistarpeet otetaan huomioon”, Hannula lupaa.

Valtorin kehitysjohtaja Sari-Anne Hannula

Yhteisillä palveluilla myös yhteistyö virastojen välillä helpottuu ja työntekijöiden vapaus tehdä työtä itselleen sopivalla tavalla kasvaa.

”Yhtenäisillä työskentelyvälineillä on helppo työskennellä oman kotiorganisaation ulkopuolella ja yhteistyö virastojen välillä muuttuu sujuvammaksi, kun työtä voi tehdä myös muiden virastojen tiloissa”, Hannula sanoo.

Iltapäivällä tuotevastaava Jyrki Lehtonen ja projektipäällikkö Jouni Tiainen kertoivat VALTTI-päätelaitepalvelusta täydelle salille. VALTIn asiakastoteutukset ovat alkaneet ja jatkuvat seuraavat pari vuotta. Tällä hetkellä asiakkailla on omat erilliset työasemapalvelut, sopimukset sekä IT-henkilöstö – kaikki tämä tulee lopulta kalliiksi valtionhallinnolle.

Tuotevastaava Jyrki Lehtonen

VALTTI on kaikille yhteinen työasemapalvelu, joka on ajantasainen ja turvallinen. VALTTI sisältää kaiken työaseman peruskäytössä tarvittavan yhtenä palvelukokonaisuutena ja kiinteällä kuukausimaksulla. Muun muassa VALTIn myötä yhteistyö virastojen kesken helpottuu, kun työntekijöillä on yhteiset työkalut, joilla on helppo jakaa ja käsitellä yhteistä tietoa.

Tunnelma Valtio Expossa oli tuttuun tapaan leppoisa ja vieraat tapasivat paljon vanhoja tuttuja ja tutustuivat uusiin - Expo tarjosi mainion tilaisuuden verkostoitua muiden valtionhallinnossa työskentelevien kanssa. Valtori on myös tulevaisuudessa mukana Valtio Expossa.

Nähdään siis ensi vuonna!

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun