Hyppää sisältöön

Valtori kutsui ICT-toimittajat vierailulle

14.2.2019 10.09
Tiedote
Pasi Lehmus esitteli Valtorin strategiaa, osaamisen kehittämistä ja tavoitteita.

Valtori järjesti yhteistyökumppaneilleen ajankohtaiskatsauksen maanantaina 11.2.2019. Paikalla oli lähes 100 ICT-toimittajaa, jotka saivat tietoa Valtorin nykyisestä toiminnasta ja tulevaisuudesta. Valtorin pitämien puheenvuorojen lisäksi toimittajat kuulivat myös yhteistyökumppani Hanselin puheenvuoron.

Avauspuheenvuorossaan Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus korosti toimittajayhteistyön tärkeyttä. ”Meiltä vaaditaan entistä vahvempaa integraattorin roolia muuttuvan asiakaskentän ja monitoimittajaympäristön välillä”, hän sanoi.

Valtorin tehtävänä on tuottaa ICT-palvelut asiakkailleen turvallisesti, yhtenäisesti ja kustannustehokkaasti. ”Meidän yhtenä tämän vuoden tavoitteenamme on varmistaa EU-puheenjohtajakauden sujuvuus siten, että tietotekniikka ja tietoliikenne toimivat häiriöittä koko puheenjohtajakauden ajan”, Lehmus kertoi.

Hanselin puheenvuoron käytti yksikönpäällikkö Kalle Hietaranta. Hän kertoi yhteishankinnoista ja toimittajakunnan keskeisestä roolista kilpailutusten valmistelussa sekä sopimuskaudella. Lisäksi hän kertoi tulevasta Hanselin ja KL Kuntahankintojen yhdistymisestä, jonka on tarkoitus tapahtua vuoden 2019 aikana.

Yksikönpäällikkö Tuomo Kouhia Valtorista kertoi aluksi tämän vuoden suunnitelluista kilpailutuksista ja esitteli dynaamista hankintajärjestelmää DPS:ää. Tämän lisäksi hän valotti uusien yhteisten ohjelmistojen hankintoja, joita arvioidaan yhteistyössä Hanselin kanssa ja kertoi kilpailutuksen laadullisista tekijöistä sekä Valtorin tämän vuoden HANDI-käyttöönotosta. ”HANDI-käyttöönottoon ja koko VM HANDI-ohjelman tavoitteisiin kuuluu laskujen maksamisen automaatioasteen nostaminen 90%:n tasolle.”  

Päätelaitekilpailutuksista käytti puheenvuoron ryhmäpäällikkö Annaliisa Issakainen ja pilvipalveluiden hyödyntämisestä kertoi kumppanipäällikkö Jukka Haltimo, molemmat Valtorista.

Seuraavan ICT-toimittajatilaisuuden ajankohdasta ilmoitetaan https://valtori.fi/kilpailutukset-sivustolla. Sivustolta löytyy myös kilpailutuskalenteri, johon kannattaa tutustua.

>> Tilaisuuden esitykset

Kehittäminen Tiedote