Hyppää sisältöön

Valtori keskeisessä roolissa Kyberturvallisuus 2014-harjoituksessa

Valtori
Julkaisuajankohta 13.6.2014 18.01
Uutinen

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus (PVJJK) toteutti 9.-13.6.2014 toisen Kansallisen kyberharjoituksen (KYHA14) Jyväskylässä. Harjoitus toteutettiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun JYVSECTECin tuottamassa suljetussa RGCE-verkkoympäristössä (Realistic Global Cyber Environment). Ympäristöön oli mallinnettu kuvitteellinen lähi- ja internet-ekosysteemi palomuuri-, työasema-, sähköposti-, tiketöinti-, esimerkkitietojärjestelmä ja sosiaalisen median palveluineen.

Harjoituksen tavoitteena oli kehittää puolustusvoimien kyberpuolustuksen suorituskykyä yhdessä puolustusvoimille keskeisten toimijoiden kanssa. Lisäksi harjoituksessa haluttiin kehittää kyberpuolustuksen havainnointikykyä ja turvallisuuskeskustoimintaa niin puolustusvoimissa kuin muualla valtionhallinnoissa.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori oli harjoituksessa keskeisessä roolissa palvelukeskuksena, joka tarjoaa palveluja puolustusvoimille ja muille harjoituksessa mukana olleille asiakasvirastoille .

Tietoturvavalvomo Valtoriin

Harjoitus järjesti kutsuvieraille mahdollisuuden tutustua harjoitukseen keskiviikkona 11.6.2014.

Tilaisuuden yhteydessä pidetyssä mediainfossa Valtorin riskienhallintajohtaja Kimmo Rousku kertoi, että Valtori tulee kehittämään omaa toimintaansa ja toimintaprosessejansa siten, että sen suorituskyky kyberturvallisuudessa kehittyy ja se pystyy vastaamaan entistä paremmin tunnettuihin uhkakuviin sekä tuntemattomiin uhkiin. Tässä työssä on keskeisessä roolissa myös valtiovarainministeriön SecICT-hanke, jossa kehitetään valtionhallinnon ympärivuorokautista tietoturvatoimintaa, ennen kaikkea kyberturvallisuuden poikkeamatilanteiden ennaltaehkäisy- ja reagointikykyä.

Valtori tulee toteuttamaan oman tietoturvavalvomo-toiminnon (SOC, Security Operation Center), joka toimii keskeisenä tietolähteenä valtionhallinnon GovSOC-toiminnolle. KYHA14-harjoituksessa saatiin arvokasta kokemusta näiden toimintojen kehittämisessä.

Valtorista paikalla oli neljä asiantuntijaa, jotka toimivat harjoituksessa eri ryhmissä useissa eri rooleissa. ”Harjoitus täytti ja ylitti ennakko-odotukset. Saimme sekä arvokasta apua nykyisten ja kehitteillä olevien prosessiemme kehittämiseksi sekä verkostoiduttua entistä paremmin viranomaistahojen ja harjoituksessa mukana olevien asiakkaiden kanssa”, toteaa Valtorista mukana ollut johtava asiantuntija Pekka Ristimäki.

Lisätietoja

Riskienhallintajohtaja Kimmo Rousku
Puh. 0295 503176

Johtava asiantuntija Pekka Ristimäki
Puh. 0295 503174

etunimi.sukunimi(at)valtori.fi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun