Hyppää sisältöön

Valtori ja Tieto sopivat jatkosta yhteistyölleen valtion konesali- ja kapasiteettipalveluissa

Valtori
Julkaisuajankohta 26.5.2016 9.00
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon organisaatioille toimialariippumattomat tieto- ja viestintätekniikkapalvelut. Tieto on toimittanut Valtorille konesali- ja kapasiteettipalveluja vuodesta 2014. Nyt Valtori ja Tieto ovat sopineet yhteistyön jatkamisesta heinäkuuhun 2021 asti.

Valtion jaetussa tuotantoympäristössä on tällä hetkellä useiden valtionhallinnon organisaatioiden palveluissa käytettyjä palvelimia. Esimerkiksi kesällä 2015 ympäristöön siirrettiin kaikki Verohallinnon palvelut, ja tämän vuoden mittavimpia siirtoja tulevat olemaan mm. väestötiedot.

”Pitkän tähtäimen palvelusopimus on Valtorille tärkeä, kun Valtori tuottaa asiakkaille kustannustehokkaat ja vakioidut korotetun tietoturvatason konesali- ja kapasiteettipalvelut. Palvelinten keskittäminen tuo valtiolle merkittävät kustannussäästöt”, kertoo kehitysjohtaja Sari-Anne Hannula Valtorista.

”Palvelusopimuksellemme nyt sovittu jatko on meille tärkeä luottamuksenosoitus. Olemme tällä hetkellä Suomessa ainoa yksityinen toimija, joka pystyy tarjoamaan valtion palveluille keskeisen korotetun tietoturvatason palveluympäristön”, kertoo Tiedon julkisen sektorin toimialajohtaja Leena Viljo.

Sopimuksen sisältämät palvelut pohjautuvat Hanselin vuonna 2013 kilpailuttamaan puitesopimukseen.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
toimitusjohtajan sijainen, kehitysjohtaja Sari-Anne Hannula
p. 040 529 7530
sari-anne.hannula[at]valtori.fi

Tieto, Tieto Public, Healthcare and Welfare Finland
Toimialajohtaja Leena Viljo
p. 0400 609 458
leena.viljo[at]tieto.com

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun