Hyppää sisältöön

Valtori ja Leijonaverkot sopimukseen konesalipalveluista

Valtori
Julkaisuajankohta 23.10.2015 9.00
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori ja Leijonaverkot Oy (osa Suomen Erillisverkot -konsernia) ovat aloittaneet konesaliyhteistyön. Leijonaverkot on toimittanut Valtorille konesalitilaa ja -palveluita syyskuusta lähtien.

Yhteistyön päätavoite on valtion konesalistrategian toteuttaminen. Valtionhallinnon konesalipalveluiden keskittäminen suurempiin yksiköihin ja tehokkaampiin tiloihin tuo merkittäviä kustannussäästöjä valtiolle. Yhteistyö on mahdollistanut valtionhallinnon käyttämien palvelimien sijoittamisen korkean turvallisuustason tiloihin.

– Valtion konesalistrategian toimeenpanovaiheessa määritellään säilytettävät ja alas ajettavat konesalit. Leijonaverkkojen konesalitiloihin siirretään toimintoja niistä laitetiloista, joista päätetään luopua. Lisäksi Leijonaverkkojen konesaleista tuotetaan valtion yhteistä kapasiteettipalvelua, kertoo Valtorin tuotantojohtaja Seppo Mellas.

– Leijonaverkot omistaa ja ylläpitää konesalitiloja, jotka täyttävät korkeimmatkin turvallisuusvaatimukset. Pystymme tarjoamaan Valtorille turvallisuus- ja varautumistason, jota vain harvat kykenevät toimittamaan, Leijonaverkkojen toimitusjohtaja Kari Asiala kertoo.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Tuotantojohtaja Seppo Mellas, p. 040 050 4205
Hankintajohtaja Mikko Vuorikoski, p. 050 542 0949

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi[at]valtori.fi

Leijonaverkot Oy
Toimitusjohtaja Kari Asiala, p. 0500 400 610
Tuotantopäällikkö Esa Wörlin, p. 040 847 6541

Sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi[at]erillisverkot.fi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun