Hyppää sisältöön

Valtori ja CSC yhteistyöhön konesalitilojen toimituksessa

Valtori
Julkaisuajankohta 14.10.2015 9.00
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on tehnyt CSC - Tieteen tietotekniikan keskuksen kanssa sopimuksen konesalitilan käytöstä. Sopimus on viisivuotinen. 

Valtion konesalistrategian yhtenä keskeisenä tavoitteena on valtionhallinnon organisaatioiden käyttämien konesalien määrän merkittävä vähentäminen ja hallinnan keskittäminen. Strategian toimeenpanovaiheessa määritellään alas ajettavat konesalit. CSC:n konesalitiloihin siirretään toimintoja näistä laitetiloista. Lisäksi CSC:n konesaleista tuotetaan valtion yhteistä kapasiteettipalvelua.

Uudet konesalitilat ovat Valtorin käytettävissä lokakuun aikana ja konesalipalvelujen siirrot uusiin konesaleihin alkavat tämän jälkeen. Valtori käy konesalien siirrot jokaisen asiakasvirastonsa kanssa läpi ennen siirtojen aloittamista.

Nyt solmittu sopimus konesalitilan käytöstä tukee Valtion konesalistrategian tavoitteita ja edistää strategian linjausten toteutumista.

”Tämä sopimus parantaa konesali- ja kapasiteettipalvelujen laatua ja käytettävyyttä samalla alentaen näiden palvelujen elinkaarikustannuksia”, iloitsee erityisasiantuntija Yrjö Benson, joka on strategian omistaja valtiovarainministeriössä.

“Sopimus on tärkeä CSC:lle. Olemme iloisia, että valtion konesalistrategia on edennyt käytännön toimiin ja että CSC voi tukea Valtoria tässä paljon asiantuntijuutta ja työtä vaativassa tehtävässä. Tavoitteenamme on valtion yhteinen, kustannustehokas ja laadukas IT-palveluinfrastruktuuri, sanoo johtaja Marjut Andler CSC:ltä.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Tuotantojohtaja Seppo Mellas, p. 040 050 4205
Hankintajohtaja Mikko Vuorikoski, p. 050 542 0949
Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi[at]valtori.fi

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus
Johtaja Marjut Andler p. 040 547 6957
Sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi[at]csc.fi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun