Hyppää sisältöön

Valtori arvioi uudelleen K&K 1.0 -sopimuksen arvon kahdelle vuodelle

Julkaisuajankohta 23.8.2023 9.17
Tiedote
Kuvalähde: Valtori

Hanselin kilpailuttaman uuden konesali- ja käyttöpalvelusopimuksen (K&K 2.0) mukaisten uusien palvelujen käyttöönotot ovat käynnissä. K&K 2.0 -sopimuksen mukaiset palvelut tuottaa CGI Suomi Oy.

Valtori varmistaa käyttö- ja kapasiteettipalvelujensa jatkuvuuden Tieto Finland Oyj:n kanssa vuonna 2021 solmitulla, toistaiseksi voimassa olevalla lisäsopimuksella. Tietoevry toimittaa Valtorille väliaikaisesti edeltävän K&K 1.0 -puitesopimuksen mukaiset käyttöpalvelut uusiin palveluihin siirtymisen ajan. Julkaisimme sopimusmuutoksesta ilmoituksen julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmassa 1.6.2023. Sopimusmuutoksesta valitettiin markkinaoikeuteen.

Päivitetty arvo perustuu kahden vuoden tarvearvioon

Riskienhallinnallisista syistä Valtori on päätynyt arvioimaan lisäsopimuksen arvon kasvatuksen aiemmin ilmoitettua lyhyemmälle ajanjaksolle ja vastaavasti pienentämään hankinnan arvoa. Hankinnan arvo perustuu kahden vuoden tarvearvioon.

Lisäsopimuksen käyttötarvetta lähivuosina on vaikea arvioida, koska asiakaskohtaisten järjestelmien siirtoihin liittyy lukuisia riippuvuuksia ja koska kukin asiakasvirasto tekee siirtopäätöksensä itse. Edellisen sopimusmuutosilmoituksen tiedot ovat oleellisesti muuttuneet, minkä vuoksi muutoksesta on julkaistu uusi ilmoitus Hilmassa 20.8.2023. Uudessa ilmoituksessa kirjattu arvo on edeltävää pienempi ja arvon kasvatuksen arvioinnissa käytetty ajanjakso lyhyempi.

Siirrot uuteen palveluun jatkuvat suunnitellusti

Arvioimme tarvetta sopimuksen arvon kasvattamiseen seuraavan kerran vuoden 2025 aikana, ja teemme mahdollisista muutoksista hankintalain mukaiset ilmoitukset.

Asiakkaidemme käyttö- ja kapasiteettipalveluiden siirto uuteen K&K 2.0 -ympäristöön on käynnissä ja jatkuu suunnitellusti yhteistyössä CGI:n kanssa. Arvioimme työn kestävän 2,5–3,5 vuotta käyttöönoton laajuuden vuoksi.

Lisätietoa: 

Tuomo Kouhia, Hankinnat-yksikön päällikkö: [email protected] 
 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun