Hyppää sisältöön

Valtori Akatemiasta valmistuu tänä vuonna asiantuntijoita Tuve-palveluihin ja Turvallisuus-tulosyksikköön

Julkaisuajankohta 25.5.2023 12.18
Tiedote
Kuvalähde: Valtori

Valtori Akatemia -harjoittelijaohjelma tarjoaa uransa alkuvaiheessa oleville ICT-alan ammattilaisille edellytykset kasvaa erilaisiin asiantuntijarooleihin. Tammikuussa 2023 alkaneeseen ohjelmaamme valittiin 266 hakijasta mukaan 38 henkilöä, jotka ovat nyt valmistumisen kynnyksellä.

Nyt jo viidettä kertaa toteutettu Valtori Akatemia painottui tällä kertaa turvallisuuteen ja turvallisuusverkkoon. Turvallisuus-tulosyksikössä työskentelevät harjoittelijat ovat perehtyneet muun muassa tietoturvaan ja kybervalvontaan. Tuve-palveluissa on puolestaan perehdytty muun muassa tiedontallennus- ja tietojärjestelmäpalveluihin, työasema- ja työasemien taustapalveluihin, viestintäteknisiin palveluihin, tietoliikenteeseen sekä konesali- ja palvelinpuolen tehtäviin. 

Tuve-palvelut tuottavat turvallisuusviranomaisten käytössä olevan turvallisuusverkon palvelut. Turvallisuus-tulosyksikkö taas vastaa kokonaisturvallisuuden hallinnasta sekä tilannekuvan muodostamisesta. 

IT-alan osaajapula on lisännyt yritysten ja organisaatioiden omia koulutuksia. Ne ovatkin erinomainen tapa rekrytoida sekä sopiva oikopolku alalle. Tuve-palveluiden tehtäviä ja töitä ei välttämättä koulun penkillä voi edes oppia.  

Akatemialaiset Anni ja Joel ovat molemmat alanvaihtajia. Akatemian perehdytysjakson jälkeen he ovat työskennelleet itsenäisesti omissa tiimeissään Tuve-palveluissa.  

”Työ on normaalia järjestelmäasiantuntijan työtä: vastaanotamme palvelu- ja tukipyyntöjä ja ratkaisemme niitä”, Anni kertoo. 

Kummatkin kiittelevät kiireetöntä ja tarkkaa perehdytystä tehtäviin. 

”Alussa tuli paljon uutta asiaa. Olen alalla uusi, joten oli tärkeää, että sain opetella rauhassa”, Joel sanoo. 

Molemmille tuli yllätyksenä Valtorin koko ja työmme laajuus: paljon erilaisia asiakkaita, järjestelmiä, työtehtäviä ja tiimejä.  

Koko tiimi mukana ohjaamassa

Kunkin harjoittelijan tukena on ollut nimetty mentori, jonka puoleen on voinut kääntyä tilanteessa kuin tilanteessa. Alussa mentorin rooli on olennaisempi, mutta myöhemmin päivittäisenä apuna ovat myös tiimin jäsenet.  

”Vastaanotto tiimissä on ollut positiivinen. Tuntui siltä, että apukädet ovat olleet tervetulleita ja tiimiläisistä on mukava opettaa meitä”, Anni sanoo. 

Myös Valtorille jokainen Akatemian järjestäminen on oppimiskokemus. 

”Tämän vuoden Akatemia on tähänastisista toteutuksistamme suurin. Koulutus on kuitenkin edennyt suunnitellusti ja akatemialaisille tehdyn välipalautekyselyn positiiviset tulokset tukevat myös tätä tunnetta. Tulemme jälleen saamaan Valtoriin joukon innostuneita ja motivoituneita työntekijöitä eri asiantuntijatehtäviin”, toteaa Henkilöstökokemuksen projektipäällikkö Katja Haataja, joka vastaa Akatemian järjestelyistä.  

Valtori mahdollistaa uralla kehittymisen Akatemian jälkeenkin

Viides Valtori Akatemia päättyy kesäkuun lopussa, ja sekä Annin että Joelin toiveissa on työn jatkuminen. Molemmat ovat panneet merkille Valtorin tarjoamat erinomaiset mahdollisuudet työssä kehittymiseen. 

”Valtorilla on paljon avoimia työpaikkoja, ja täällä ollaan valmiita satsaamaan oman henkilöstön kouluttamiseen”, Anni sanoo. 

Lisätietoa:

Katja Haataja, projektipäällikkö, [email protected] 

Työntekijäkokemus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun