Hyppää sisältöön

Valtion sähköisen tunnistautumisjärjestelmä Vetuman käyttö on turvallista

Valtori
Julkaisuajankohta 17.4.2015 16.04
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin tuottama verkkotunnistamisen ja -maksamisen palvelu Vetuma on noussut 17.4.2015 julkisuuteen tunnistautumisessa välittyvän tiedon vuoksi.  

Vetuma-tunnistautumisessa selaimen osoiterivillä näkyy mm. istunnon aikaleima, henkilön koko nimi sekä henkilön henkilötunnus, kun käyttäjä siirtyy tunnistautumisen jälkeen käyttämäänsä verkkopalveluun.

Vetuma-palvelun toteuttamisessa on noudatettu Finanssialan keskusliiton Tupas-tunnistamispalvelun määrittelyjä, jonka mukaisesti on toteutettu verkkopankkitunnuksia hyödyntäviä suomalaisia palveluita.

Vetuma-palvelu on auditoitu riippumattoman tahon toimesta säännöllisesti. Palvelu täyttää valtionhallinnon tietoturvatasojen korotetun tason vaatimukset.

Selaimen osoiterivillä näkyvät tiedot eivät vaikuta Valtion verkkotunnistamisen ja -maksamisen palvelu Vetuman käytön turvallisuuteen.

Kaikki selainyhteydet Vetuma-palveluun tapahtuvat SSL-salauksella suojattuna. Ulkopuolinen ei pääse kaappaamaan osoiterivillä kulkevia tietoja verkkoliikenteestä, vaan tiedot näkyvät vain käyttäjälle itselleen.

Käytettäessä yhteiskäytössä olevia koneita (esim. kirjastoissa), loppukäyttäjän on aina syytä tyhjentää selaimen välimuisti asioinnin jälkeen, jotta istunnon tiedot eivät tallennu koneelle. 

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

toimitusjohtaja Kari Pessi, p. 040 770 9689, kari.pessi[at]valtori.fi

tuotantojohtaja Seppo Mellas, p. 0400 504 205, seppo.mellas[at]@valtori.fi


Finanssialan keskusliitto vastaa pankkitunnistuksessa käytettävistä Tupas-varmennepalvelun määrittelyistä ja niihin tehtävistä muutoksista. Lisätietoja Tupas-varmennepalvelusta: http://www.fkl.fi/teemasivut/sahkoinen_asiointi/tupas/Sivut/default.aspx

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun