Hyppää sisältöön

VAKA-Pilvi: Pilvikapasiteettipalvelut osaksi Valtorin palveluvalikoimaa

Valtori
21.6.2017 10.49
Uutinen

Valtorin pilvikapasiteettipalveluilla (VAKA-Pilvi) mahdollistetaan nopeasti käyttöönotettavat ja käytön mukaisesti hinnoitellut pilvikapasiteettipalvelut valtionhallinnon tietojärjestelmien kehittämiseen ja tuotantoalustoiksi.

Pilvikapasiteetti skaalautuu helposti niin pieniin kuin isoihin tarpeisiin. Kustannukset syntyvät käytön volyymin ja monimuotoisuuden mukaan. Palvelu tulee osaksi Valtion kapasiteettipalveluita (VAKA) ja toimii erinomaisesti digitalisaation tukena tarjoten alustat erityisesti julkisen tiedon alustoille ja palveluiden ketterälle kehittämiselle.

Monipuoliset pilvikapasiteettipalvelut

Pilvikapasiteettipalveluilla tarkoitetaan tietojen käsittelyyn tai tietojärjestelmien alustoina käytettyä kapasiteettia, joka tuotetaan globaalisti julkisesta pilvipalvelusta. Palvelun tavoitteena on tarjota edullista ja nopeasti käyttöönotettavaa kapasiteettia avoimen tiedon ja julkisten verkkopalveluiden alustaksi. Palvelua on mahdollista saada myös siten, että se mahdollistaa luotetut yhteydet VY-verkkoon ja muihin valtionhallinnon tietojärjestelmiin.

Asiakas hyötyy pilvikapasiteetin käytössä sen nopean käyttöönoton ja käyttöön perustuvan hinnoittelun ansiosta. Palvelu on käyttökelpoinen erityisesti, jos

  • sovelluksia käytetään vain ajoittain tai eräajoina
  • palvelu kasvaa jatkuvasti
  • palvelun käytössä tapahtuu erilaisia piikkikuormia
  • sovelluksen tai palvelun elinkaari on lyhyt.

Palvelua tuotetaan yhdessä kolmen eri teknologiatoimittajan kanssa. Tarjolla on globaaleista pilvikapasiteettipalveluista Microsoft Azure, Amazon Web services ja Fujitsu K5. Palvelun käyttöönoton yhteydessä valitaan asiakastarpeita parhaiten vastaavat teknologiat yhdessä asiakkaan kanssa.

Palvelun käyttöönotto mahdollista heti

VAKA-Pilvi palvelu on käyttöönotettavissa. Palvelun voivat ottaa käyttöön kaikki Valtorin asiakasorganisaatiot. Käyttöönotto tapahtuu VAKA-käyttöönottokonseptin mukaisesti ja tämän lisäksi on hankittavissa erilaisia konsultointi- ja asiantuntijapalveluita Valtorilta ja sen kumppaneilta.

Käyttöönotto alkaa kapasiteettiratkaisun tarvekartoituksella. Suunnittelun jälkeen seuraa kapasiteettipalveluiden käyttöönotto ja käyttö. Valtori suosittelee, että julkisten pilvikapasiteettipalveluiden käyttö aloitetaan kokeilemalla pieniä toteutuksia, jolloin pilvikapasiteetin soveltuvuus käyttöön voidaan vahvistaa.

Paljon enemmän kuin tavallinen pilvipalvelu

Pelkän pilvikapasiteetin lisäksi Valtori tarjoaa VAKA-Pilvi tuotteessa paljon erilaisia lisäpalveluita. Näitä ovat mm. Valtti-identiteetin integraatio, mahdollisuus liittää palvelut VY-verkkoon, yhtenäinen hallinta- ja palvelumalli pilviratkaisujen tuottamiseksi, edullisemmat yhteydet pilvikapasiteettiin sekä erilaisia lisäarvopalveluita yhdessä alihankkijoiden kanssa.

Lisäpalveluina mm. käyttövaltuushallinta, koulutus pilvipalveluiden käyttöön, erilaiset käyttöpalvelut, migraatiopalvelut palveluiden siirtämiseksi pilvikapasiteettiin sekä 24/7 asiakastuki.

Lisätietoja palvelusta

Jos olette kiinnostuneet uuden VAKA-Pilvi palvelun käyttöönotosta, ottakaa yhteyttä omaan asiakaspalvelupäällikköönne.