Hyppää sisältöön

Uusi laki velvoittaa julkishallinnon organisaatiot siirtymään uuden Suomi.fi-tunnistamisen käyttäjiksi

Valtori
Julkaisuajankohta 1.7.2016 9.00
Uutinen

Laki hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista sekä muutos valtion yhteisten tieto- ja viestintäteknisten palvelujen järjestämisestä annettuun lakiin on vahvistettu. Laki astuu voimaan 15.7.2016.

Laki velvoittaa Väestörekisterikeskuksen (VRK) tuottamaan keskitetysti sähköisen asioinnin tukipalvelut ja Valtiokonttorin (VK) tuottamaan julkishallinnon keskitetyn verkkomaksamisen kokoamis- ja hallinnointipalvelun.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tarjoaa Vetuma-palvelun julkishallinnon organisaatioiden käyttöön vuoden 2017 loppuun saakka, jonka jälkeen valtiovarainministeriön keskitetty rahoitus palvelulle päättyy ja palvelu lakkaa.

Vetuman tunnistuspalvelua käyttävien organisaatioiden tulee siirtyä käyttämään Väestörekisterikeskuksen tuottamaa Suomi.fi-tunnistamista ja Vetuman maksamispalvelua käyttävien organisaatioiden tulee siirtyä käyttämään Valtiokonttorin tuottamaa verkkomaksamisen palvelua viimeistään 31.12.2017.

  • Vetuman tunnistuspalvelua käyttävä organisaatio vastaa itse siirtymisestään Suomi.fi-tunnistamiseen. Kansallinen Palveluarkkitehtuuriohjelma (KaPA) neuvoo siirtymiseen liittyvissä teknisissä ja hallinnollisissa kysymyksissä.
  • Vetuman maksamispalvelua käyttävä organisaatio vastaa itse siirtymisestään Valtiokonttorin tuottamaan verkkomaksamisen palveluun.
  • Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori hoitaa Vetuman palvelusopimusten irtisanomisen asiakasorganisaatioidensa kanssa keskitetysti siten, että palvelusopimus päättyy vuoden 2017 lopussa.
  • Vetuman asiakasorganisaatioiden tulee itse irtisanoa pankkien kanssa tekemänsä Vetuman verkkotunnistus- ja -maksupalvelusopimukset sen jälkeen, kun kaikki asiointipalvelut on siirretty pois Vetumasta.

Lisätietoja asiasta saa Valtorin 9.5.2016 julkaisemasta tiedotteesta:
Lakiesitys velvoittaa julkishallinnon organisaatioita siirtymään uuden Suomi.fi-tunnistamisen käyttäjiksi viimeistään vuoden 2017 lopussa

Lisätietoja antavat myös  

Vetuma-palvelusta:
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
vetuma(at)valtori.fi

Uudesta Suomi.fi-tunnistamisesta:
Väestörekisterikeskus
kapa-asiakaspalvelu(at)vrk.fi
http://www.esuomi.fi
http://www.esuomi.fi/tunnistaminen

Kunta-KaPA toimisto
Asiakkuusvastaava Jaana Nevalainen, p. 050 345 2877, jaana.nevalainen(at)kuntaliitto.fi

Uudesta maksamispalvelusta:
Valtiokonttori
projektipäällikkö Jukka Sorvali, jukka.sorvali(at)valtiokonttori.fi

KaPA-laista:
www.vm.fi/kapa-laki

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun