Hyppää sisältöön

Mikko Määttä: Valtori mahdollistaa urapolut

Julkaisuajankohta 29.5.2018 16.34
Tiedote

Yksikönpäällikkö Mikko Määttä on kovan luokan tietohallinnon ammattilainen.

Mikko Määtän urakehitys Valtorissa on ollut nopeaa. Tietohallinnon ammattilainen ja yksikönpäällikkö siirtyi Innovaatiorahoituskeskus Tekesin tietohallinnosta perustietotekniikkaa tekevien kollegoidensa kanssa, toimintasiirtojen yhteydessä, Valtoriin 1.4.2015. Valtorissa valmisteltiin tuolloin uutta organisaatiomallia, jonka myötä Mikon tehtävänkuva selkiytyi melko nopeasti.

Hänen vastuullaan on Päätelaitepalvelut-yksikkö, joka tuottaa valtionhallinnon työtekijöiden työasema- ja mobiilipalvelut. Yksikössä työskentelee noin 80 asiantuntijaa.

”Tekesissä toimin järjestelmäpäällikkönä ja tiiminvetäjänä ilman esimiesvastuuta. Aika pian Valtoriin siirryttyäni aloin toimia ryhmäpäällikön tehtävissä, johon sisältyi esimiesvastuu. Seuraavaksi siirryin Valtorissa tulosalueen päälliköksi ja myöhemmin yksikönpäälliköksi, josta ensin ajattelin kieltäytyä”, Mikko kuvailee.

”Pohdittuani yksikönpäällikön tehtävänkuvaa, päädyin ottamaan haasteen vastaan. Olen tyytyväinen valintaani. Minua auttoi usko tulevaisuuteen ja loistava porukka, joka tuki ratkaisuani.”

Mitä ennen Valtoria?

”Vuonna 2001 opiskelin insinööriksi ja menin kesäharjoittelijaksi Tekesiin. Aika nopeasti minut haluttiin vakinaistaa IT-asiantuntijaksi ja siitä järjestelmäasiantuntijaksi. Tekesissä toimin erinäisissä asiantuntijatehtävissä.

Minulla on myös erityisosaamista teknologioista kuten Citrixistä ja VMwaresta. Myös tietoliikenne on vahvaa osaamisaluettani. Lisäksi mieleen tulee konesalin rakennusprojekti sekä tietohallinnon kehittämisprojekti Tekesissä.

Olen opiskellut töiden ohessa melkein kymmenen vuotta. Kolme alaan liittyvää tutkintoa ja yhdet erikoistumisopinnot tietohallintojohtamisesta.

Harrastuksiini kuuluvat sisäseinä-, kallio-, jää- ja vuorikiipeily.”

Timantti Työntekijäkokemus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun