Hyppää sisältöön

Tuotantopäällikkönä Valtorissa: ”Merkityksellisyys työhön tulee asiakkaiden kautta”

Julkaisuajankohta 1.9.2022 11.24
Tiedote
Kaksi ihmistä istuu vastapäätä pöytää, tutkivat graafeja.

Valtori tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ICT-ammattilaisille. Toimintaa on 30:lla eri paikkakunnalla ympäri Suomea ja työntekijöitä 1 400. Valtorissa on mahdollisuus työskennellä niin asiakasrajapinnassa kuin tuotannossakin. 

Viimeiset neljä vuotta Irma Hannula on toiminut tuotantopäällikkönä Valtorissa. Hänen toimipisteensä sijaitsee Lappeenrannassa, mutta etätyöt sujuvat joustavasti myös kotitoimistolla Imatralla. 

”Koen, että merkityksellisyys työhöni tulee asiakkaiden kautta. Asiakkaalle on tärkeää, että hänellä on yhteyshenkilö myös operatiivisella tasolla. Tällä on uskoakseni vaikutusta mm. asiakastyytyväisyyteen”, hän sanoo. 

Tuotantopäällikkö johtaa tuotantotiimiä

Valtorissa on asiakkaittain nimetyt tuotantotiimit. Tuotantopäällikön päätehtävänä on muun muassa tuotantotiimin johtaminen sekä palveluprosessien että jatkuvan palvelun seuranta Valtorin sisällä.

”Toimin asiakkaalle yhteyshenkilönä Valtorin palvelutuotantoon päin. Meillä on säännölliset yhteydenpidot: mm. palaverit tai chattikeskustelut niin asiakkaiden kuin Valtorin sisäisten yhteyshenkilöiden kanssa, jopa päivittäin. Valtorissa työtä raamittaa Asiakkuuden hoitomalli”, Irma Hannula kuvailee.   

Suurissa ja keskisuurissa asiakkuuksissa Valtorissa on myös nimetyt asiakkuuspäälliköt tuotantopäälliköiden lisäksi. Asiakkuuspäällikkö ja tuotantopäällikkö tekevät tiivistä yhteistyötä asiakkuuksien hoitamiseksi. ”Helpotamme asiakkaiden työtä, kun he tietävät, kehen ottaa yhteyttä Valtorissa”, hän jatkaa.

Jokaiseen työhön kuuluu myös haasteita, jotka ovat tehty ratkaistaviksi. ”Uusi päivä on aina oma oppimisprosessinsa. Se onkin työn suola, kun aamulla ei tiedä, mitä päivä tuo tulleessaan”, hän pohtii. 

Iso ICT-talo tarjoaa urakiertoa 

Valtion palvelusta Hannulalle on kertynyt 11 vuotta: Valtoriin hän siirtyi Valtion IT-palvelukeskuksesta vuonna 2014. Sitä ennen hän työskenteli yksityissektorilla vastaavanlaisissa tehtävissä. 

Ennen tuotantopäällikön tehtäviä Irma Hannula työskenteli Valtorissa Palvelunhallintaratkaisu Toimin asiantuntijana. 

Irma Hannula kannustaa kaikkia niitä, joita kiinnostaa itsenäinen työskentely asiakasrajapinnassa, hakeutumaan tuotantopäällikön tehtäviin. Hän suosittelee seuraamaan valtiolle.fi-sivustolla tai Valtori.fi-sivustolla julkaistavia avoimia Valtorin työpaikkoja. 
Irma Hannula.

Työn vastapainona Irma Hannula harrastaa liikuntaa.
Kuva: kotiarkistosta, otettu kesällä Itävallassa.

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Tiimeri Työntekijäkokemus Vastuullisuus verkkokokoukset videoneuvottelut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun