Hyppää sisältöön

Tilannekuva taskussa - eTUVE-mobiililaite kulkee poliisin mukana kentällä

Julkaisuajankohta 25.5.2021 15.11
Tiedote
Kuvan lähde: Mika Pakarinen, Poliisi

Poliisi on panostanut vahvasti operatiivisten mobiilisovellusten kehittämiseen ja niiden hyödyntämiseen kenttätyössä. Yli 3 500 Poliisin työntekijää on viimeisen vuoden aikana ottanut käyttöönsä Valtorin turvallisuusverkkopalveluiden eTUVE-mobiililaitteen, joka mahdollistaa liikkuvan ja monipuolisen työskentelyn kentällä tietoturvallisesti.

"Mobiilipalvelut-hankkeen tukemana nykyisestä kenttäjohtojärjestelmästä tehtiin mobiilisovellus mPOKE. Se on poliisin kenttätyön kannalta merkittävin mobiilisovellus. Poliisin kenttätoiminnan tilannekuva on kaiken aikaa saatavilla. Yhteistyössä Valtorin kanssa teknisistä haasteista huolimatta rakensimme sovellukseen rajapinnat ja mahdollistimme sen käytön eTUVE-puhelimissa. Jatkoa toivotaan tulevan kehitteillä olevan kenttäjohtojärjestelmän KEJO:n mobiilisovelluksen myötä”, kertoo ylitarkastaja Mikko Laine Poliisihallituksen Teknologiayksikön tietohallinnosta.

Sakon tekemistä ja drone-kuvaa mobiilisti

Mobiililaitteet ja -sovellukset ovat helpottaneet kenttätyötä huomattavasti, kun poliisit eivät ole enää aiemmalla tavalla sidottuja ajoneuvon laitteistoon ja olennaisimmat toiminnot ja tilannekuva kulkevat mukana taskussa koko ajan käden ulottuvilla. Kehitteillä on myös Poliisin operatiivisen lomakejärjestelmän (POLO) mobiiliversio, joka mahdollistaa jatkossa esimerkiksi sakon tekemisen mobiililaitteen kautta. Jatkossa eTUVE-mobiililaitteen kautta pystytään lisäksi välittämään mm. reaaliaikaista drone-kuvaa. Kuvansiirron toteutusta rakennetaan yhdessä Suomen Erillisverkkojen kanssa.

”Yhteistyö Valtorin kanssa on toiminut hyvin. Joitakin teknisiä haasteita on kohdattu tietoliikenneyhteyksien ja sovellustuotteistuksen kanssa. Lopputuloksena on kuitenkin saatu käyttöön monta hyödyllistä ja hienoa sovellusta”, Laine sanoo.

eTUVE-mobiililaitteet ovat osa Valtorin mobiililaitepalvelua. Ne ovat Turvallisuusverkon toimijoiden käyttöön tarkoitettuja vakioituja puhelimia ja tabletteja, joita hallitaan keskitetysti. Näin virastot saavat tietoturvallisen ja helpon kokonaisratkaisun mobiililaitteille.

Lisätietoa

Tuotepäällikkö Johannes Järvelä, Valtori
johannes.jarvela[at]tuve.fi

Tutustu Valtorin teemasivuihin

Kehittäminen Mobiili Mobiililaite Mobiililaitepalvelu Tiedote puhelimet

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun