Hyppää sisältöön

Tietoturvallisuuden asiantuntijapalveluita nyt entistä edullisemmin virastojen käyttöön

Valtori
Julkaisuajankohta 11.6.2014 12.00
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin alkuvuodesta kilpailuttama tietoturvallisuuden asiantuntijapalvelu on lähtenyt hyvin liikkeelle ja palvelukokonaisuudelle on ollut kiitettävästi kysyntää. Palvelua ovat tuottamassa KPMG Oy Ab, CGI Suomi Oy, Netum Oy ja Reaktor Innovations Oy. Näistä CGI on tällä sopimuskaudella mukana ensimmäistä kertaa. 

Valtori tarjoaa tietoturvallisuuden asiantuntijapalveluissa useita uusia valmispaketteja, esimerkiksi riskienhallintaan ja konsulttien tuottamaan tietoturva-asiantuntija tai tietoturvapäällikköpalveluun. Palvelussa on huomioitu tietoturvallisuusasetuksen mukainen salassa pidettävien tietoaineistojen käsittely (ST IV tai  ST III-taso). 

Asiantuntijapalvelujen hintataso laski jonkin verran uudelleen kilpailutuksen myötä. Kilpailu toteutettiin Hansel Oy:n johdon konsultointipalveluja koskevan puitejärjestelyn 2013–2017 perusteella sen osa-alueella Tietohallinnon kehittäminen, kokonaisarkkitehtuuri ja riskienhallinta.

Tavoitteena entistä parempi tietoturvallisuus valtionhallinnossa

”Yhteisen puitesopimuksen tavoitteena on tukea valtiohallinnon organisaatioita tietoturvallisuuden ja varautumisen kehittämisessä. Kilpailutuksessa tärkein valintakriteeri oli laatu, jonka painoarvo oli 60 %”, kertoo tietoturvapalveluista Valtorissa vastaava apulaisjohtaja Kimmo Rousku.

”Asiakkaan ei tarvitse enää tehdä kilpailutusta, turvallisuusselvityksiä, vaitiolositoumuksia ja toimittajien auditointia, koska olemme huolehtineet tästä kaikkien toimittajien ja heidän yli 100 asiantuntijan osalta”, Rousku jatkaa.

Sopimuksen myötä valitut palvelutoimittajat tuottavat palveluita mm. tietoturvallisuuden ja vaatimusmääritysten auditointiin, hallintajärjestelmän prosessien, kyberturvallisuuden, riskienhallinnan ja jatkuvuuden hallinnan kehittämiseen, vaatimusmäärittelyiden tuottamiseksi ja arkkitehtuurin suunnitteluun.

Asiakkaan itse määrittämien toimeksiantojen koko vaihtelee muutaman päivän konsultoinnista usean kuukauden tietoturvapäällikköpalveluun tai jopa satojen päivien laajempiin kehittämiskokonaisuuksiin.

Palvelu on suunnattu kaikille valtionhallinnon organisaatioille ja Valtorin tekemä sopimus on voimassa valittujen palvelutoimittajien kanssa vuoden 2018 toukokuuhun asti.

Lisätietoja tietoturvallisuuden asiantuntijapalveluista ja tilaukset

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorista osoitteella ttpalvelut(at)valtori.fi  

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun