Hyppää sisältöön

Tavoitteemme on tuottaa maailman paras videoneuvottelupalvelu

Julkaisuajankohta 19.10.2020 12.15
Tiedote
Iloisia ihmisiä videoneuvottelun ääressä.

Mikä tekee jostain asiasta maailman parhaan? Käsitteenä ”maailman paras” on varsin abstrakti käsite ja loppujen lopuksi pohjautuu käyttäjien oman kokemuksen tai tuntemuksen tuomaan mielipiteeseen.

Kuinka moni meistä on törmännyt  ”Maailman parhaaseen pannukakkuun”? Onko tämän reseptinä kalliit ja laadukkaat raaka-aineet, suuri työmäärä ja näyttävä ulkonäkö? Ei, itse asiassa täysin vastakohtaiset asiat.

IT-maailmaan käännettynä maailman parhaan palvelun tulee koostua varsin samoista asioista. IT-palvelussa painopisteet tulee fokusoida kolmeen pääkohtaan. Nämä ovat käytettävyys, turvallisuus ja tuki. Miljoonien eurojen investoinnit infroihin tai järjestelmiin menettävät merkityksensä, jos nämä kolme kohtaa jäävät toteutumatta loppukäyttäjille tuotetussa palvelussa. Palvelun käyttäjän tulee tuntea, että palvelu on käyttömukavuudeltaan riittävän yksinkertainen.

Tämän lisäksi käyttäjän tulee voida luottaa siihen, että hänelle tuotettu palvelu on turvallinen. Viimeiseksi käyttäjä ei saa tuntea, että hänet olisi jätetty yksin palvelun käyttämisen kanssa. Maailman paras videoneuvottelupalvelu rakennetaan juuri näistä raaka-aineista.

Videoneuvottelupalvelulle entistä enemmän kysyntää

Seuratessa vieressä lipuvaa maailmaa, voidaan hyvin tehdä päätelmiä siitä, mihin olemme menossa työelämässä. Nykyinen maailmantilanne näyttää siltä, että elämme nyt uutta normaalia. Mitä tämä tarkoittaa? Yhdestä näkökulmasta sitä, että keväällä valtaosan työpaikkojen henkilöistä siirryttyä etätöihin, vain osa heistä palaa enää takaisin pelkkään toimistotyöhön. Tämän hetken päällä oleva tilanne vain vahvistaa tätä näkemystä. Jonkun aikaa tullaan työskentelemään vielä neljän seinän sisällä.

Etätyön määrä Suomessa ja maailmalla vakioituu uudelle tasolle. Tämä puolestaan asettaa entistä isomman kysyntäpiikin erilaisille etäneuvotteluratkaisuille. Videoneuvottelupalvelu on tässä laivassa vahvasti mukana. Kaikki etäneuvotteluratkaisut eivät täytä tietoturvaan liittyviä vaatimuksia ja joissain maissa rajoitukset estävät esim. Zoomin käytön tietyiltä toimijoilta. Näissä tilanteissa autenttinen videoneuvottelulaite ja yhteydet ovat ainoa vaihtoehto neuvottelukäyttöön.

Tulevaisuudessa videoneuvotteluun tulee pystyä liittymään monipuolisemmin päätelaiteriippumattomasti ja turvallisesti. Tähän on olemassa tekniikat ja ratkaisut, joilla tämä liittyminen pystytään toteuttamaan. Liittymisessä pitää kuitenkin ottaa huomioon osallistujien sijainti. Oman talon terassilla tai mökkirannassa työasioista puhuminen neuvottelussa voi olla se heikoin lenkki tietoturvan kannalta.

Huomisen videoneuvottelulaite tulee olemaan laite, jonka voi helposti napata kainaloon ja yhdistää toisessa neuvottelupisteessä sujuvasti uudelleen käyttöön. Laite on tietoturvallinen autenttinen videoneuvottelulaite, kuvan laadultaan vähintään 4K- tai 8K-tasoa. Videolaite laskee neuvotteluun osallistujat ohjelmallisesti, tuottaa valmista analytiikka neuvottelusta ja jopa tunnistaa osallistujat.

Valtorin videoneuvottelupalvelun huomisen tavoite on tuottaa laadultaan ja käytettävyydeltään maailman parasta julkishallinnollista videoneuvottelupalvelua, jossa huomioidaan tietoturvallinen tapa toimia ympäröivässä maailmassa.

Palvelupäällikkö Tuomo Jääskeläisen kasvokuva.

Tuomo Jääskeläinen työskentelee Valtorissa tuotannossa Loppukäyttäjän palveluiden Viestintäpalvelut-ryhmässä palvelupäällikkönä. Hän vastaa Valtorin Videoneuvottelupalvelu Videon ja AV-palvelun operatiivisesta toiminnasta.

Blogi Kehittäminen

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun