Hyppää sisältöön

Paneelikeskustelu sujuvista julkisista hankinnoista 1.9.2021 

Julkaisuajankohta 12.5.2021 9.22
Tiedote
Mikrofoni seisoo omalla jalustallaan.

Miten julkisten hankintojen kehitystyö etenee valtiolla? Miten kansallisen julkisten hankintojen strategian toimeenpano edistyy? Tervetuloa valtion konsernitoimijoiden yhteiseen paneelikeskusteluun sujuvista julkisista hankinnoista. 

Ajankohta: ke 1.9. klo 9.00-11.00 

Paikka: Teams, Osallistumislinkki lähetetään osallistujille ennen tilaisuutta.  

Ilmoittautumislinkki

Paneelikeskustelussa, sujuvia julkisia hankintoja, pohditaan vastuullisuuden, vaikuttavuuden ja tiedolla johtamisen näkökulmista. 

Paneelissa ovat mukana talousjohtaja Kirsi Koivusaari Hanselista, ohjelmajohtaja Tarja Sinivuori-Boldt valtiovarainministeriöstä, hankejohtaja Seija Friman Valtiokonttorista, kehityspäällikkö Kati Siikonen Palkeista ja johtaja Mikko Vuorikoski Valtorista.

Keskustelua moderoi Valtiokonttorin Talous, tieto ja työelämä -toimialan viestintäasiantuntija Henni Purtonen.  

Paneelissa keskustellaan syksyn ajankohtaisista painopisteistä hankintojen kehittämistyössä.

Keskustelu on jaettu kolmeen teemaan:  

Tiedolla johtaminen 

Julkisia hankintoja tulee johtaa tietoon perustuen. Mitkä ovat suurimpia haasteita hankintojen tiedolla johtamisessa ja mitkä ovat tiedolla johtamisen edellytykset? Osio keskittyy tiedolla johtamisen nykytilaan ja tavoitteisiin.  

Vastuullisuus 

Kansallinen julkisten hankintojen strategia edistää julkisten hankintojen ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta. Mitä vastuulliset hankinnat edellyttävät organisaatioilta ja asiantuntijoilta? Osio keskittyy julkisten hankintojen vastuullisuuden määritelmään, mittareihin ja vastuullisuusraportointiin. 

Vaikuttavuus ja mittaaminen 

Julkisiin hankintoihin liittyvillä menettelyillä voidaan taloudellisten säästöjen lisäksi edistää hankintojen yhteiskunnallista vastuullisuutta. Osiossa keskustellaan siitä, miten julkisten hankintojen vaikuttavuutta voidaan edistää ja mitata käytännössä.  

Lämpimästi tervetuloa! 

Lisätiedot:  

Henni Purtonen, Valtiokonttori, puh. 0295 50 2017, henni.purtonen(at)valtiokonttori.fi  

Lue lisää: Puheenaiheita ja näkökulmia valtionhallinnon ICT:stä

Kehittäminen Tiedote

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun