Hyppää sisältöön

Palkeiden ICT-johtaja Juha Koljonen: Palkeet haluaa ostaa ICT-palvelut Valtorista

Valtori
Julkaisuajankohta 27.11.2017 10.00
Uutinen
 
Juha Koljonen
Juha Koljonen (Kuva: Palkeet)                                                                      

Valtori ja Palkeet ovat molemmat konsernitoimijoita valtionhallinnossa ikään kuin sisar ja veli tai vaikka serkku. 

Palkeissa ei ole mitään intressiä tuottaa itse toimialariippumattomia palveluja, haluamme ostaa ne Valtorista”, kommentoi ICT-johtaja Juha Koljonen.

Hän haluaa korostaa molempien virastojen samankaltaista roolia. Palvelemme molemmat samaa virkamieskuntaa valtionhallinnossa.

Minkälainen palveluntarjoaja on Valtori?

Valtori hoitaa roolinsa niin kuin kuuluukin ja mikä sille on asetettu. Erityisesti Valtorin tuotteistetuissa palveluissa on potentiaalia”, pohtii Koljonen.

Haasteita hänen mielestään on as-is-palveluiden ja tuotteistettujen palveluiden samanaikaisessa hoitamisessa. Koljonen haluaisikin päästä mahdollisimman nopeasti eroon as-is-palveluista, jolloin peruspalvelut voitaisiin tuottaa tasalaatuisemmin ja kokonaisuutta voisi hallita nykyistä paremmin.

Jos palvelujen tasalaatuisuudessa on vielä parantamisen varaa, niin kiitosta saa asiakasyhteistyö. ”Se sujuu mallikkaasti.”

Valtorin toimivat käyttöpalvelut ovat edellytyksenä Palkeitten toimiville palveluille, jotta esimerkiksi valtio saa palkat maksuun ajallaan.

”On hienoa havaita, että asiat menevät oikeaan suuntaan Valtorissa.”

On kolme asiaa, joita ICT-johtajan mielestä kannattaa kehittää Valtorissa. Ne ovat palvelujen tasalaatuisuus, as-is-vaiheen päättäminen sekä palvelujen johtaminen ja toimeenpano.

”Myös me Palkeissa haluamme kehittää yhteistyötä Valtorin kanssa, toimia niin, että Valtori pääsee tavoitteisiinsa."

"On syytä yhdessä miettiä, miten me voisimme olla parempi asiakas Valtorille ja miten me voisimme olla vaikuttavampia yhdessä”, toteaa ICT-johtaja lopuksi.

Faktoja

Juha Koljonen: Palkeitten johtoryhmään kuuluvan ICT-johtajan vastuulla on 70:n hengen ICT-yksikkö, jonka kustannukset ovat 27 milj. € vuodessa.

Palkeet on valtionhallinnon talous- ja henkilöhallinnon palvelukeskus, joka palvelee lähes kaikkia valtionhallinnon virastoja ja laitoksia. Asiakasvirastojen koko vaihtelee suuresti muutamasta henkilöstä 15 000 henkilöön. Palvelujen piirissä on yhteensä noin 73 000 valtion työntekijää. Asiakasvirastot ovat monimuotoisia: perusvirastosta rahastoon ja tuomioistuimesta tutkimuslaitokseen. Palkeet toimii valtionhallinnon sisäisenä palveluntarjoajana niin kuin Valtorikin.

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun