Hyppää sisältöön

Päätelaitepalvelu Valtilla luodaan pohja tulevaisuuteen

Valtori
12.4.2017 9.00
Uutinen

Valtorin tuottama Päätelaitepalvelu Valtti tuo ketteryyttä ja kustannussäästöjä valtionhallintoon. Tulevaisuuden ratkaisujen kehittäminen ja uusien palvelujen (esim. Mobiilipäätelaitepalvelun tai Identiteetinhallintapalvelu Avaimen) käyttöönotto on helpompaa ja kustannustehokkaampaa Valtin käyttöönoton myötä. (Valtorin TUVE-palvelut tuotetaan erillään Valtista.)

"Valtti tuo isot kustannussäästöt valtionhallintoon, kun se on käytössä kaikissa organisaatioissa. Palvelun käyttöönottojen myötä päästään luopumaan asiakkaan nykyisistä päätelaiteratkaisun taustapalvelimista (esim. AD, DC-, tulostin- ja tiedostopalvelimet). Yhteisen työasemaratkaisun ansiosta palvelukustannukset pienenevät, mitä enemmän palvelulla on käyttäjiä”, kertoo hankepäällikkö Jouni Tiainen Valtorista.

”Säästöjä seuraa myös siitä, kun kilpailutusta ei tarvitse tehdä tulevaisuudessa kuin yhteen työasemapalveluun. Lisäksi Valtti on helppo budjetoida työasemakohtaisen ja kuukausimaksullisen hinnoittelumallin vuoksi. Peruspalvelun hintaan sisältyy asiakas- ja lähituki”, kuvailee Tiainen.

Päätelaitepalvelu Valtti on jo käytössä osalla Valtorin asiakkaista. Käyttöönottoja toteutetaan lisää asiakasvirastoissa vuosien 2017–2018 aikana.

Valtti-palvelun hyödyt asiakkaille

Yhteinen Valtti-työasemaratkaisu tarjoaa organisaatioille sen tarvitsemat ajanmukaiset työvälineet ja ohjelmistot, niiden jatkuvat päivitykset esim. MS Windows-käyttöjärjestelmän, MS Officen ja tietoturvan osalta. Tämän lisäksi päätelaitteet, sovellukset, viestintävälineet, yhteydet tarvittaviin oheislaitteisiin ja järjestelmiin sekä tarvittavat lisenssit.

Valtin käyttö on mukavaa ja helppoa yhdessä Toimipisteen tietoliikennepalvelu Reitin kanssa. Reitti mahdollistaa langattoman yhteyden (WLAN) kautta. Sen jälkeen ei kannettavaan tarvitse kytkeä enää piuhoja, koska verkkoyhteys säilyy viraston tiloissa koko ajan.

”Valtti on investointi tulevaisuuteen. Valtionhallinnon yhteistä työasemaratkaisua on helppo kehittää laadukkaasti yhteisen alustan vuoksi – uusien ratkaisujen käyttöönotto on helpompaa ja halvempaa, kun Valtti on käytössä laajasti eri organisaatioissa.”

Päätelaitepalvelu Valtti pähkinänkuoressa

Päätelaitepalvelu Valtti on saatavissa seuraaviin laitteisiin: kannettava tietokone, pöytätietokone ja hybridi.

Palvelu sisältää elinkaaripalvelut: tilauksen, ensiasennuksen, jatkuvan palvelun (asiakas- ja lähituki) sekä poiston.

Käyttötilanteet: 1) Muualla kuin omassa työpisteessä tehtävät työt (kotona, junassa tai nettikahvilassa) palvelut ovat käytössä Kauko-palvelun kautta. 2) Langattomasti pääsee työskentelemään niissä valtion virastoissa, joissa on käytössä Reitti-palvelu ja Valtti-verkko.

Valtorin asiakkaat voivat ottaa yhteyttä omaan asiakaspalvelupäällikköön ja sopia käyttöönotosta.