Hyppää sisältöön

Päätelaite- ja käyttäjätukipalvelun käyttöönottohanke etenee

Valtori
Julkaisuajankohta 11.6.2014 10.00
Uutinen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin tuottaman päätelaite- ja käyttäjätukipalvelun (PÄKÄ) käyttöönotot valtionhallinnossa ovat alkamassa. Palvelu kattaa työasemien elinkaari-, hallinta- ja käyttäjätukipalvelut kiinteille, kannettaville ja mobiilityöasemille.

Palvelun käynnistyksen ensimmäiset tehtävät ovat nyt Valtorissa loppusuoralla ja valtiovarainministeriö on aloittanut palvelun koekäytön. Ensimmäisenä valtiovarainministeriö koekäyttää mobiilipäätelaitepalvelua ja sen jälkeen itsepalveluportaalin toimintoja. Palvelu siirtyy ministeriöllä tuotantoon suunnitellun aikataulun mukaisesti syyskuun 2014 loppuun mennessä.

Ensimmäiset käyttöönotot kesän jälkeen

Palvelun ensimmäiset käyttöönotot alkavat heti kesälomien jälkeen. Nykyisten asiakkaiden siirrot uuden palvelusopimuksen piiriin tehdään syksyn aikana kahdessa aallossa. Ensimmäinen siirtoaalto on valmis syyskuun loppuun mennessä ja toinen lokakuun loppuun mennessä. Nykyisen palvelun ministeriöasiakkaita ovat valtiovarainministeriö, valtioneuvoston kanslia, työ- ja elinkeinoministeriö, puolustusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, maa- ja metsätalousministeriö sekä tasavallan presidentin kanslia.

Ensimmäisinä virastoina palvelun ottavat käyttöön Puolustushallinnon rakennuslaitos (PHRaKL), Koulutuksen arviointikeskus ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. 

Valtori järjestää päätelaite- ja käyttäjätukipalvelun käyttöönottaville asiakasorganisaatioille pal-veluesittelyt vielä kesäkuun aikana.  Palvelun uusista ominaisuuksista järjestetään demotilaisuuksia kesä- ja elokuussa hankkeessa toimivalle asiakastyöryhmälle. Asiakastyöryhmän jäseninä ovat palvelun käyttöönottavat asiakasorganisaatiot.

Nyt käyttöönotettava päätelaite- ja käyttäjätukipalvelu on ns. siirtymävaiheen palvelu, jolla tarjotaan nämä palvelut niille valtionhallinnon organisaatioille, joiden vastaavat sopimukset ovat lähivuosina umpeutumassa. Palvelu ei sisällä fyysisten laitteiden, kuten päätelaitteiden ja niiden oheislaitteiden hankintaa. Tulevaisuuden tavoitteena on, että Valtori tarjoaa yhteisen päätelaitepalvelun koko valtionhallinnolle.

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun