Hyppää sisältöön

Päätelaite- ja käyttäjätukipalvelu uudistuu: markkinakartoitus alkaa syyskuussa

Julkaisuajankohta 22.9.2023 9.42
Tiedote
Kuvalähde: Adobe Stock

Valtori selvittää paikallisesti tuotettujen (on-prem), toimialariippumattomien päätelaite- ja käyttäjätukipalvelujen tuottamiselle vaihtoehtoja. Kilpailutamme uuden palvelukokonaisuuden, jossa nykyisin usean toimijan tuottamat erilliset palvelut saadaan jatkossa yhden toimijan kautta.

Tavoitteena on yhdenmukainen ja kustannustehokas palvelukokonaisuus, jonka avulla pystymme tarjoamaan helposti skaalattavan ja käyttöönotettavan palvelun sekä katamme asiakkaiden erityistarpeet mm. englannin ja ruotsin kielitaidon ja ympärivuorokautisen asiakastuen osalta.

Tavoitteena tarpeisiin vastaava kokonaispalvelu

Uuden päätelaite- ja käyttäjätukipalvelujen kokonaisuuden hankinta alkaa markkinakartoituksella syyskuussa 2023. Kartoituksessa selvitämme, millaisella kumppanuusmallilla Valtori saa parhaiten tuotettua kokonaispalvelun asiakkaalle. Hyödynnämme kumppanuuksia nykyiselläänkin mm. pilvipalvelujen tuottamisessa ja asiakastuessa.

Uudistuvan palvelustrategiamme mukaisesti täydennämme markkinakyvykkyyksillä omaa palvelutarjontaamme ja optimoimme tuotantotapoja. Tuotantotavan valintaan vaikuttavat erityisesti varautumisen vaatimustaso, valtion yhteisiä ICT- ja turvallisuusverkkopalveluja koskevan lainsäädännön vaatimukset, kustannustehokkuus, asiakastarpeiden täyttyminen ja kyvykkyys toimittaa palvelua skaalautuvasti.

Hankinta valmistuu keväällä 2024 

Käynnistämme markkinakartoitusvaiheen jälkeen tarjouspyyntöprosessin ja kilpailutuksen. Hankinta on tarkoitus saada valmiiksi keväällä 2024.  Tämän jälkeen kokonaisuus integroidaan osaksi Valtorin palveluportfoliota. Uuden palvelukokonaisuuden mukaiset käyttöönotot on tarkoitus aloittaa vuoden 2024 lopulla.

Valtioneuvosto (VN) tulee olemaan uuden palvelun ensimmäinen käyttäjä. Toistaiseksi Valtori jatkaa palvelujen tuottamista VN:lle kuten ennenkin ja uuden palvelukokonaisuuden kilpailutuksen vaikutukset tarkentuvat kartoitusvaiheen myötä. Nykyisiin toimintamalleihin ja palveluihin ei ole odotettavissa muutoksia ennen vuoden 2024 loppua.

Lisätietoa

Yksikönpäällikkö Petri Ekman, [email protected]

Tietopyyntö uudesta palvelukokonaisuudesta Cloudia-palvelussa

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun