Hyppää sisältöön

Ole rohkea ja uskalla heittäytyä!

Valtori
Julkaisuajankohta 19.4.2018 10.00
Kolumni

Moi, minä olen Pia ja aloitin Valtorissa projektipäällikkönä vähän yli puoli vuotta sitten. Vaikka vanhasta ja tutusta luopuminen oli vähän pelottavaa ja jännittävää, olen huomannut, että Valtorille tulo on ollut työurallani tekemistäni päätöksistä ehdottomasti paras!

Kirjoitan tämän blogin rohkeudesta ja uskalluksesta heittäytyä uudenlaisten haasteiden pariin. Haluan tällä kirjoituksella kannustaa myös muita astumaan sen oman tutun boxin ulkopuolelle oppimaan ja kokemaan uutta. Meillä on mahtava työnantaja, joka tarjoaa mielin määrin erilaisia haasteita ja kannustaa oppimaan.

Olen kotoisin Iisalmesta ja oikeastaan ensimmäinen harppaus ”suureen tuntemattomaan” oli se, kun muutin pääkaupunkiseudulle. Läksin tutusta ja turvallisesta kotikaupungista ilman tietoa siitä, olisiko minulla edes työpaikkaa uudella asuinalueellani. Halusin yrittää ja ajattelin, että kotiin pääsee aina palaamaan, jos siltä tuntuu.

Sain heti töitä ohjelmatoimistosta. Tein määräaikaisuuksia eri yrityksissä kunnes sain paikan Fonectalta asiakaskoordinaattorina ja kouluttajana. Huomasin olevani pian mukana erilaisissa järjestelmäkehitysprojekteissa ja kohta jo johdin kyseisiä kehitysprojekteja.

Vajaat neljä vuotta työskenneltyäni ja YT-neuvottelutkin nähneenä ajattelin, että haluan kehittää itseäni enemmän IT-osaajaksi. Päätin suorittaa työn ohessa aloittamani IT-tradenomin AMK-tutkinnon vauhdilla loppuun ja siirryin täysipäiväiseksi opiskelijaksi Haaga-Heliaan. Valmistuin 2015 alkuvuodesta.

Sain mielenkiintoisen työpaikan valmistumiseni jälkeen

Jostain syystä kiinnostuin avoimesta rakennusprojektipäällikön työpaikasta – Suomeen uutena tulevasta kahvilaketjusta. Ehkä minua viehätti päästä mukaan kasvavaan yritykseen? Sain työpaikan ja ensimmäiset kaksi viikkoa olin Ruotsissa perehtymässä, sieltä palasin suoraan rakennustyömaalle hommiin.

Voitte varmaan kuvitella, kuinka Iisalmen tyttöä pikkusen jännitti lähteä johtamaan rakennusalan huippuammattilaisia, kun itsellä ei ollut yhtään kyseisen alan kokemusta tai koulutusta. Mutta, niin sitä vaan avoimella, rehellisellä ja rohkealla asenteella pikkuhiljaa voitti noiden jurojen raksamiesten luottamuksen. Yksi toisensa jälkeen hienompia kahviloita valmistui niin pk-seudulle kuin muuallekin Suomeen.

Pari vuotta rakennusprojektipäällikkönä työskenneltyäni huomasin, että kyllä se kaipuu sinne IT-alalle on edelleen vahva. Aloin miettiä, minne oikeasti haluaisin töihin ja mitä haluaisin tehdä.

Uusi alku Valtorissa

Yhtenä iltana, kun selailin netissä työpaikkoja ja yritysten sivuja, jostain johdatuksesta Valtorin työpaikkailmoitus ponnahti esille. En edes tarkalleen muista, mitä työnkuvasta ilmoituksessa kerrottiin, mutta projektipäällikköä haettiin. Luettuani Valtorista tarkemmin, päätin kokeilla onneani ja lähettää työhakemuksen.

Odottavan aika oli pitkä ja vihdoin viimein sain puhelun ja kutsun ensimmäiseen haastatteluun. Täällä sitä nyt ollaan isojen projektien päällikkönä ja huipputyyppien ympäröimänä.

Olen saanut heti alusta lähtien aivan käsittämättömän mielenkiintoisia tehtäviä ja projekteja hoidettavakseni.

Sain vastuulleni kehittää ja organisoida Valtori Akatemia trainee -ohjelman. Pääsin johtamaan isoja tietoliikenneprojekteja. Vaikka olenkin IT-alalta valmistunut, tietoliikenne on se ainoa asia, josta minulla ei ollut juuri mitään kokemusta, joten taas oltiin aivan uuden äärellä ja epämukavuusalueella.

Ajattelin, että jos olen onnistunut ja oppinut rakennusalalla, niin kyllä minä tässäkin pärjään ja onnistun, pitää vain olla rohkea ja pyytää apua niiltä kuuluisilta viisaammilta.

Tässä työssä olen kohdannut epäluottamusta asiakkaiden suunnalta Valtoria kohtaan: näissä tilanteissa olen kuitenkin parhaimmillani, kun saan tehdä kaikkeni voittaakseni asiakkaiden luottamuksen. Mitään edellä mainittuja en pystyisi tekemään yksin. Olenkin kiitollinen meidän ammattitaitoisille asiantuntijoille kaikesta avusta ja tuesta, jota olen saanut!

Olen vieläkin pyörällä päästäni kaikesta uudesta ja jännittävästä, jota olen päässyt Valtorissa tekemään –  se on mieletön fiilis, kun saa näin suurta luottamusta osakseen! Rohkaisen teitä kaikkia edes piipahtamaan siellä epämukavuusalueella, saatatte yllättyä, mihin kaikkeen se voi johtaa!
 

Pia Petrell
 

Pia Petrell työskentelee projektipäällikkönä Valtorin Palveluiden käyttöönotot -yksikössä.
Pia vastaa Valtori Akatemia trainee -ohjelmasta ja vetää Reitti-projekteja.

Pialla on usean vuoden työkokemus erilaisten projektien johtamisesta sekä yli kymmenen vuoden kokemus työskentelystä asiakasrajapinnassa.

 

Blogi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun