Hyppää sisältöön

Muutosmatkalla kanssanne

Julkaisuajankohta 16.12.2021 13.00
Tiedote
Valokuva.
Kuva: Valtorin toimitusjohtaja Tero Latvakangas (kuvaaja: Jussi Ratilainen)

Olen nyt ollut reilut seitsemän kuukautta Valtorin toimitusjohtajan roolissa. Aluksi haluan kiittää asiakkaitamme avoimesta palautteesta, kannustavasta lähestymisestä ja Valtorin kehittämiseen liittyvästä tuesta. Lämmin kiitos myös kumppaneillemme ja kaikille valtorilaisille siitä, että olette mahdollistaneet sen, mitä asiakkaillemme olemme vuoden aikana tarjonneet ja tulemme jatkossa tarjoamaan.

Toimitusjohtajakauteni alussa käytin paljon aikaa keskusteluihin asiakkaiden kanssa ja tein kyselyn omille asiantuntijoillemme tärkeimmistä muutostarpeista. Nämä keskustelut sekä muissa asiakasryhmissä saatu palaute, Valtorin henkilöstön ajatukset sekä analysoimamme data toimivat hyvänä pohjana, kun kuluneen vuoden aikana uudistimme Valtorin strategian. Se tulee jatkossa ohjaamaan toimintaamme hyvin konkreettisesti.

Valitsimme uuden strategian painopisteeksi asiakaskokemuksen kehittämisen. Tämä ponnistaa nähdäkseni hyvästä henkilöstökokemusta, joten sen pitäminen vähintään nykyisellä hyvällä tasolla on olennaista. Valtorilaiset saavat erittäin hyvää palautetta siitä, miten he henkilökohtaisissa kohtaamisissa toimivat. Samaan aikaan emme kuitenkaan organisaationa pysty vastaamaan riittävästi asiakkaiden odotuksiin, minkä takia olemme aloittaneen ison muutosmatkan. Tähän liittyen aloitimme syksyllä strategian toteuttamista tukevan organisaatiouudistuksen suunnittelun.

Tavoittelemme sitä, että Valtori tullaan tuntemaan erittäin luotettavasti toimivista ja käyttäjien tarpeisiin vastaavista palveluista. Toivon myös, että meidät koetaan ketteränä, luotettavana, tehokkaana ja ennen kaikkea asiakkaan onnistumisen mahdollistavana organisaationa. Olemme aloittaneet matkan tätä kohti. Toivon että kaikki te olette omalta osaltanne mukana mahdollistamassa tämän matkan onnistumista. 

Vuoteen on mahtunut toki paljon muutakin. Vuosi 2021 tultaneen muistamaan vuotena, jolloin valtionhallinnossa kiinnostuttiin aiempaa selvästi laaja-alaisemmin pilvipalveluiden mahdollisuuksista ja niihin liittyvistä rajoitteista. Olemme ottaneet käyttöön uusia palveluita, kilpailuttaneet uusia sopimuksia, saattaneet loppuun useita laadunparannusohjelmia, kehittäneet jo aiemmin erinomaiseksi auditoinnissa todettua muutoksenhallintaa ja edistäneet tietoturvapalveluidemme kehittämistä menestyksekkääksi – vain muutamia esimerkkejä mainitakseni. Muutosohjelmassa on rakennettu pohjaa tulevalle. Sen muutamina aikaansaannoksina mainitsen lisääntyneen yhteiskehittämisen asiakkaiden kanssa, merkittävän parannuksen oman toimintamme tavoitteellisessa johtamisessa sekä asiakaskohtaisten palveluiden vähentymisen.

Ensi vuonna tähän aikaan toivon voivani kirjoittaa myös parantuneesta asiakastyytyväisyydestä.

Nyt on kuitenkin aika levähtää ja vielä kerran kiittää kuluneesta vuodesta. Toivotan kaikille oikein rauhallista ja rentouttavaa joulua sekä hyvää uutta vuotta, 

Tero Latvakangas

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun