Hyppää sisältöön

Lomake.fi -palvelu keskittyy sähköisten verkkolomakkeiden ylläpitoon – muut lomakkeet pois palvelusta vuoden 2017 loppuun mennessä

Valtori
Julkaisuajankohta 28.10.2016 15.40
Uutinen

 

Muutoksena Valtorin 12.2.2016 lähettämään tiedotteeseen,Valtori tulee jatkamaan rajoitetun ajan Lomake.fi -alustan tarjoamista niille valtionhallinnon organisaatioille, joilla on Lomake.fi -alustalla efsl-verkkolomakkeita.

 

Lomake.fi -palvelussa tapahtuu seuraavat muutokset

  1. Palvelun tarjoaminen kunnille päättyy vuoden 2017 aikana.

  2. Uusia asiakkaita ei enää oteta palveluun.

  3. Lomake.fi -alustalle ei ole enää mahdollista tallentaa tulostettavia lomakkeita ja siellä jo olevat lomakkeet tulee siirtää uuteen paikkaan vuoden 2017 loppuun mennessä.

 

Lomake.fi maksulliseksi 2017 alusta

Lomake.fi -palvelu on vuoden 2017 alusta alkaen laskutettava palvelu niille asiakkaille, joilla on palvelussa verkkolomakkeita ja alustalle tallennettuja tulostettavia lomakkeita.

Palvelun asiakashinta tarkentuu marraskuun 2016 aikana.

 

Muista kuvata lomaketiedot Palvelutietovarantoon (PTV)

Palvelutietovarannon (PTV) käyttöönotossa (Laki hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista (571/2016)) jokainen julkishallinnon organisaatio kuvaa ennen 1.7.2017 PTV:hen palvelunsa ja palveluihin liittyvät asiointikanavansa.

Yksi asiointikanavatyypeistä on Tulostettava lomake. Kun asiointikanavana on Tulostettava lomake, tuotetaan PTV:hen lyhyt sanallinen kuvaus lomakkeen tarkoituksesta ja lisätään URL-linkki lomakkeen fyysiseen sijaintipaikkaan. PTV ei toimi lomakkeiden tallennuspaikkana.

Huolehdittehan, että olette siirtäneet vuoden 2017 loppuun mennessä lomakkeenne Lomake.fi-alustalta uuteen tallennuspaikkaan ja päivittäneet PTV:hen lomakkeen oikean URL-osoitteen.

Jotta lomakkeet löytyvät Suomi.fi ja Yrityssuomi.fi -verkkopalvelussa, ylläpitäkää lomakkeiden metatietoja edelleen Lomake.fi-alustalla uusien Suomi.fi-palvelunäkymien valmistumiseen saakka (arvio valmistumisesta: kansalaisen ja viranomaisen näkymät: kevät 2017, yrityksen näkymä: 2017 loppuun mennessä).

Ohjeistus ja muistilista Lomake.fi -käyttäjille PTV-käyttöönoton yhteyteen löytyy eSuomen sivuilta: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/palvelutietovaranto/ptv-tietojen-tuottaminen-yllapito-ja-hyodyntaminen/ptvn-tietosisallot/lomake-fi-tiedot/ Metatietojen tallennus Lomake.fi-alustalla säilyy ilmaisena.

 

Suomi.fi -tunnistaminen Lomake.fi -palveluun

Lomake.fi -palveluun tulee uutena tunnistusvaihtoehtona Suomi.fi -tunnistaminen alustavan aikataulun mukaan helmikuussa 2017.  Tunnistuspalvelu on mahdollista ottaa käyttöön Lomake.fi-alustalla oleviin sähköisiin lomakkeisiin ja viranomainen voi vaihtaa hallintaliittymässä nykyisen tunnistustavan uuteen lomakekohtaisesti.

Uusi Suomi.fi -tunnistaminen tulee korvaamaan nykyisen Kansalaisen tunnistus- ja maksamispalvelu Vetuman vuoden 2017 aikana. Vetuma-palvelu on käytettävissä vuoden 2017 loppuun saakka ja kaikkien viranomaisten on otettava uusi Suomi.fi -tunnistus käyttöönsä 31.12.2017 mennessä.  

Suomi.fi -tunnistaminen tulee ottaa käyttöön tunnistusta vaativiin verkkolomakkeisiin viimeistään siinä vaiheessa, kun siirrätte asiointipalvelunne pois Vetumasta ja ennen kuin irtisanotte pankkien kanssa tekemänne Vetuman verkkotunnistus- ja -maksupalvelusopimukset.

Lisätietoja

Lomake.fi -palvelusta:

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
[email protected]  

 

PTV:n käyttöönotosta ja metatietojen tuottamisesta:

Väestörekisterikeskuksen PTV-käyttöönottojen tuki
[email protected]

http://esuomi.fi/palveluntarjoajille/palvelutietovaranto/ 

 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun