Hyppää sisältöön

Kun unelmasta tuli totta

Valtori
14.2.2018 10.00
Kolumni

4.8.2017 sain sähköpostin, jota en koskaan tule unohtamaan: ”Haastattelukierros on käyty loppuun ja päätökset dokumentointiasiantuntijoista on tehty. Onneksi olkoon, olet yksi neljästä valitusta henkilöstä”. Ja sillä tiellä ollaan, hetkeäkään ei ole kaduttanut. Vain nelisen kuukautta Valtorissa työskenneltyäni minut valittiin tehtävään, josta en ollut aiemmin uskaltanut edes haaveilla. Ihan kaunistelematta – Valtori teki todellakin unelmastani totta!

Kuin olisi kotiin tullut

Työtehtävät Helpdeskissä ja vapaa-ajan kuluessa muissa harrastuksissa, rakas kirjoitusharrastus jäi vuosien ajan taka-alalle kuitenkin koko ajan pyöriessä mielessä. Useampi vuosi yksityisellä sektorilla asiakastukitehtävissä vaihtui huhtikuussa 2017 Valtoriin samoihin tehtäviin – asiakkaat vaihtuivat, mutta lähes kaikki muu pysyi ennallaan. Moni työkaverikin vanhasta työpaikasta oli vaihtanut Valtoriin – tuntui kuin olisi kotiin tullut.

”Ihan kun sulle tehty”

Tää on ihan kun sulle tehty!” ja mystinen linkki pomppasivat eräänä heinäkuisena aamuna Skypeen. Hetken linkin sisältöä silmäiltyäni, olin itsekin ihan samaa mieltä kuin hyvä työkaverini: Valtorin dokumentointiasiantuntijan työpaikkailmoituksen kuvaus oli kuin suoraan minusta kirjoitettu. Innostus nousi kattoon ja vielä tätäkin tekstiä kirjoittaessani menevät kylmät väreet ajatellessani sitä tunnetilaa, kun tiedostin Valtorin sisäisessä haussa avautuneen neljä paikkaa unelmatyötehtävääni. Tehtävä sisältäisi häiriötiedottamista, ohjetietämyksien hallintaa ja sisäistä viestintää – kirjoittamista siis! Juuri sitä, mistä olin vuosia haaveillut ja vieläpä omalla alalla.

Yhdessä tehdään

Nykyisessä työssäni yhtenä Valtorin neljästä dokumentointiasiantuntijasta työpäiväni koostuvat esimerkiksi ohjeiden työstämisestä, häiriötiedottamisesta, erilaisista palavereista ja monenlaisesta kehitystyöstä yhdessä monien muiden tahojen kanssa. Olemme osa käyttäjätuen asiantuntija- ja kehittämispalvelua, joten tehtäväkenttämme on laaja ja olemme mukana monessa projektissa, kehityskohteessa ja arjen perustekemisessä. Uutena organisaationa Valtorissa onkin hyvät mahdollisuudet päästä mukaan ideoimaan ja rakentamaan Valtorin yhteistä tulevaisuutta. Yksi sloganeistamme on ”kuuluu mulle”, joka mielestäni korostaa yksilön roolia osana yhteistä tekemistä.

Onni voi potkaista koska vaan

Koko ajan kehittyvänä organisaationa Valtorissa aukeaa lähes viikoittain uusia työtehtäviä eri tehtäväaloilta, toivottavasti moni muukin kohtaisi Valtorin avulla sen oman unelmatyöpaikkansa. Kannattaa kokeilla onneaan, joskus se voi potkaista odottamattomalla tavalla!

Erika Peltonen
 

Erika Peltonen työskentelee  dokumentointiasiantuntijana Valtorissa osana käyttäjätuen asiantuntija- ja kehittämispalveluita. Hänellä on usean vuoden kokemus asiakaspalvelutehtävistä ja Helpdesk-työstä.

 

Blogi